Aankomende weken wordt de laatste hand aan de renovatie van de Lisserbrug gelegd.
Aankomende weken wordt de laatste hand aan de renovatie van de Lisserbrug gelegd. Ton Dijkstra / BDU

Lisserbrug komende twee weken afgesloten

1 maart 2023 om 10:30 Verkeer en vervoer

LISSERBROEK De Lisserbrug is in de periode van 2 tot en met 15 maart afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Voetgangers en (brom)fietsers hebben geen last van de afsluiting, zij kunnen gebruik blijven maken van de tijdelijke pontonbrug. De brug wordt afgesloten omdat de aannemer alle brugdelen weer terug gaat plaatsen. Op 16 maart gaat de brug weer open voor al het verkeer.

De brug die Lisserbroek met Lisse verbindt wordt grondig gerenoveerd. Eind januari heeft de aannemer de beweegbare delen en de motor van de brug verwijderd. De tandwielen, een aantal assen, de aandrijving en het wegdek zijn versleten. Deze zijn de afgelopen weken bij Knook Staal en machinebouw opgeknapt en worden nu weer teruggeplaatst. 

Ook de elektrische installatie van de brug wordt aangepast. Dit vindt later dit jaar plaats, dit kan helaas niet eerder, omdat de onderdelen niet op tijd geleverd kunnen worden.

In de afgelopen periode zijn ook de houten palen bij de brug, op de waterlijn, vervangen. Deze waren aan het rotten.

De aannemer voert op 16 maart en 17 maart de laatste werkzaamheden uit en ruimt alles op. Dan zal ook de tijdelijke pontonbrug worden verwijderd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie