Afbeelding
ROBERT JOORE

Boeren helpen bij sneeuwbestrijding

8 februari 2021 om 07:54 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER De polderwegen liggen bedolven onder de sneeuw en zijn daardoor glad en dat zorgt voor problemen op de weg. Zaterdagavond was De Meerlanden al volop met het strooien van wegen en fietspaden begonnen. Na een nacht van sneeuw is zondag ook de hulp van de boeren ingeroepen.

“Als er veel sneeuw is gevallen dan wordt de hulp van boeren ingezet”, vertelt Rob Blom, hij noemt zichzelf de regelneef die in contact staat met De Meerlanden. Blom is het tussenstation tussen De Meerlanden en ‘zijn’ groep boeren om hen te informeren over de actuele situatie en waar nodig zorgt Blom voor de inzet van de boeren. 

“Jaren geleden is een groep boeren bij elkaar gezocht omdat het bestrijden van de vele sneeuwval op de polderwegen toen nog niet overal goed geregeld was. Kunnen wij niet als achtervang bijspringen was toen de gedachte.”

De boeren gaan de weg op met hun eigen materiaal, sneeuwschuivers en borstelmachines. “Wij boeren weten de weg, we zijn hier opgegroeid”, laat Blom stellig weten. “Neem de omgeving van de Huigsloterdijk, daar lijkt het nu wel Siberië. Zo’n uithoek kennen de boeren op hun duimpje, laat hen daar dan de boel schoon schuiven.”  

In het zuiden van Haarlemmermeer zijn zondag, maar ook vanvdaag zo’n 25 boeren actief aan schuiven. Niet alleen op de openbare wegen in de diverse woonwijken, maar ook om en rond verzorgingshuizen en bedrijventerreinen zijn de boeren te vinden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie