Vijf jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 77 auto’s gestolen, dat is dit jaar gedaald tot 52 auto’s.
Vijf jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 77 auto’s gestolen, dat is dit jaar gedaald tot 52 auto’s. Pixabay

Autodief laat Haarlemmermeer links liggen

18 december 2020 om 12:37 Verkeer en vervoer

NIEUW-VENNEP In de afgelopen vijf jaar is het aantal autodiefstallen in Haarlemmermeer flink afgenomen. Vergeleken met 2016 zijn dit jaar 32 procent minder auto’s gestolen. Ook ten opzichte van vorig jaar is er een daling te zien. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de politie.

Vijf jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 77 auto’s gestolen, maar dat is dit jaar gedaald tot 52 auto’s. Het aantal diefstallen was vanaf 2016 tot en met 2019 al een stuk gedaald. Deze daling is ook te zien in de omliggende gemeente Amstelveen, maar weer niet in Haarlem, waar het aantal juist sterk steeg.

De specifieke reden voor de daling in Haarlemmermeer is niet onderzocht, maar heeft waarschijnlijk te maken met de algemene daling in Nederland door betere beveiligingssystemen bij nieuwe auto’s. Hierdoor dalen vooral de diefstallen van auto’s tussen de 0 en 3 jaar oud. Volkswagen staat nog steeds boven aan de gestolen auto’s.

Een vermindering van het aantal diefstallen leidt doorgaans tot een verlaging van de autoverzekeringspremie. Hoe kleiner de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe minder risico verzekeraars toekennen aan deze regio.

Een autoverzekering nodig? Kijk op: 

https://www.autoverzekering.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie