Afbeelding
Eigen foto

Bierfestival op Landgoed Kleine Vennep op 12 en 13 oktober

Uitderegio

NIEUW-VENNEP Op Landgoed Kleine Vennep wordt komend weekeind het Hoppig Bierfestival gehouden. Ruim 70 Nederlandse speciaalbieren zijn er te proeven, er is lekker eten en live-muziek. Open zaterdag van 13.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 20.00 uur. Gratis toegang.

Een van de drijvende krachten achter dit evenement is Remco van Staveren van Hoppig Events. Remco is naast organisator ook voorzitter van de Bierconnaisseurs Noord-Holland en hij heeft een groothandel voor speciaalbier. Een echte kenner en liefhebber van speciaalbieren dus.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Er zijn extra glazen besteld, de tent wordt weer goed gezet en het terrein wordt weer omgebouwd tot een waar hopparadijs. Waar de zomereditie draait om zomerse bieren kun je nu genieten van bockbieren, stouts en porters. Maar er zijn ook minder zware bieren te proeven als IPA's, blond bieren en tripels. Voor iedereen is er wat te krijgen. Bij de centrale bar kun je terecht voor alcoholvrij speciaalbier, pils, wijn, frisdrank, koffie en thee. Er zijn 8 Nederlandse brouwerijen vertegenwoordigd. De brouwers zijn zelf aanwezig. Zo kun je ze alles vragen over hun bieren. Om de bieren te kunnen proeven heb je het Hoppig proefglas nodig. Deze kun je aankopen bij de kassa of wellicht heb je er nog een van de vorige editie. Het glas koop je namelijk en mag je als souvenier mee naar huis nemen. Bij goed bier hoort goed eten. Zo is de BioExpress aanwezig met Wraps en Wafels, Helen&Co hebben weer nemen hun verse frieten mee en is er een BBQ met o.a. pulled pork, hamburger en spareribs. Liever een klein hapje? Neem dan een borreplank.

Het festival is niet compleet zonder muziek. Zo speelt zaterdag o.a. Hollands Diep en Outlaw Queen en zondag komen o.a. de Kitchen Floorboys, Dutch Bang en Squander Squad. Je kunt meezingen en dansen op bekende hits uit de wereld van bluegrass, folk, country en nederpop.

Naast alle gezelligheid worden er zaterdag en zondag ook diverse masterclasses gegeven. Zaterdag door Ferry Wijnhoven van o.a. Beer Geeks Holland en Beerotica. Zondag komt Arvid Bergström (proefbier.nl) je alles leren over bier en spijs combinaties.

advertentie
advertentie