De bibliotheek krijgt straks mogelijk een plek in het nieuwe Marktgebouw.
De bibliotheek krijgt straks mogelijk een plek in het nieuwe Marktgebouw. Pixabay

College blij met beoogde nieuwe locatie bibliotheek Nieuw-Vennep

19 december 2022 om 16:00 Politiek

HOOFDDORP Het college heeft een nieuwe locatie op het oog voor de bibliotheek van Nieuw-Vennep; het Marktgebouw aan het Harmonieplein. Het college koopt een deel van het Marktgebouw om op zo’n 1000 vierkante meter een bibliotheek te vestigen. Het is een bewuste keuze omdat het de levendigheid van de Nieuwe Kom gaat versterken.

Op dit moment zit de bibliotheek van Nieuw-Vennep nog gevestigd op de eerste verdieping van de Symfonie aan de Schoolstraat. De huurkosten van dat pand stijgen echter zo snel dat het eigenlijk niet meer geschikt is voor de bibliotheek. Daarbij krijgen bibliotheken volgens wethouder Marja Ruigrok een steeds bredere maatschappelijke functie, naast het archiveren en ter beschikking stellen van boeken. Ondanks dat de beoogde nieuwe locatie in het Marktgebouw kleiner is dan het huidige onderkomen van de bibliotheek, verwacht de wethouder niet onmiddellijk dat er een deel van de collectie zal moeten worden afgestoten.

Voor de verhuizing van de bibliotheek moet de raad wel nog akkoord gaan met het verlenen van een krediet van 3.770.000 euro voor de realisatie. Als dat lukt, vermoedt het college dat de nieuwe locatie van de bibliotheek in 2026 open kan gaan. De gemeenteraad zal jaarlijks van de voortgang van het project op de hoogte worden gesteld.

Door Joost Verhagen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie