De camera hangt rechtsboven.
De camera hangt rechtsboven. Joop Touw

Vanaf nu continu gefilmd op Van Stamplein

Politiek

Vanaf nu continu gefilmd op Van Stamplein
HOOFDDORP Vanaf vandaag nemen op het Burgemeester van Stamplein camera’s 24 uur per dag, 7 dagen per week beelden op. Aanleiding is een aantal serieuze incidenten op het winkelplein in het centrum.

“Raadsleden en inwoners vragen al langer om camera’s op het Van Stamplein, maar zo eenvoudig is dat niet, vanwege de privacy”, zegt burgemeester Schuurmans. “We moeten aantonen dat er een aantal ernstige incidenten heeft plaatsgevonden. Het cameratoezicht is nu voor in ieder geval 4 maanden, daarna evalueren we”.

Omdat er de laatste tijd ook veel (elektrische) fietsen gestolen worden op het plein, is er ook een tijdelijke bewaakte fietsenstalling op het Burgemeester van Stamplein ingericht. Nu worden er dus camera’s opgehangen. Om te zorgen voor een goede overgang tussen de bewaakte fietsenstalling en het cameratoezicht, is besloten deze stalling een aantal weken langer geopend te houden. Wanneer de fietsenstalling gesloten wordt, is op dit moment nog niet bekend. Burgemeester Schuurmans benadrukt daarbij dat het belangrijk is dat fietsen goed op slot worden gezet. “Zet fietsen vast aan een paal en maak gebruik van meerdere (verschillende soorten) sloten.”

Het soort camera beslaat een heel gebied.
advertentie