Zanger Gerard Alderliefste (r) en violiste Maria Eldering staan donderdag 10 december in Het Oude Raadhuis.
Zanger Gerard Alderliefste (r) en violiste Maria Eldering staan donderdag 10 december in Het Oude Raadhuis. PR

Femke Egthuijsen start TalentYou met première Gerard Alderliefste in Het Oude Raadhuis

26 november 2020 om 12:08 Podiumkunsten

HOOFDDORP Dankzij haar ouders kwam de muziek op 4-jarige leeftijd in Femke Egthuijsen haar leven. Na drie jaar muziekleer en blokfluit koos zij voor de piano, later kwam daar als 2e instrument altfluit bij. Haar pianoleraar en ouders hadden graag gezien dat zij naar het conservatorium was gegaan. Dat liep allemaal anders, maar nu vele jaren later is Egthuijsen haar eigen TalentYou gestart.

“Met TalentYou geeft ik geeft talenten een podium door muzikanten, dansers, acteurs, presentatoren, sprekers en schrijvers te ondersteunen bij het creatieve en zakelijke proces”, vertelt Femke Egthuijsen. “Naast theaterproducent ben ik ook specialist in het organiseren van evenementen.”

De afgelopen 10 jaar heeft de in Hoofddorp opgegroeide Egthuijsen mooie avonturen mogen beleven met drie bijzondere talenten; Frank Wilffert, Benjamin van de Logt en geluidstechnicus Dennis Dettmer. “Naast muzikale talenten zijn het ook bijzondere vrienden die er altijd voor me zijn geweest.”

Zeven jaar geleden stond zij al in de startblokken om officieel te starten met TalentYou. Het was echter nog niet haar tijd. “Nu is het zover en ben ik er helemaal klaar voor. Als theaterproducent mag ik samen met Gerard Alderliefste de kleine theaters in Nederland veroveren met zijn theater concert Gerard Alderliefste solo – Plus d’ Amour”, aldus een trotse Egthuijsen. “De première is donderdag 10 december met twee voorstellingen (19.00 uur en 21.00 uur) in Theater Het Oude Raadhuis in Hoofddorp. Gerard Alderliefste neemt violiste Maria Eldering mee.”

GERARD ALDERLIEFSTE Amsterdammer Gerard Alderliefste maakt al meer dan 25 jaar muziek met een speciale liefde voor de Franse taal. Die ontstond al op jonge leeftijd en bracht hem een blijvende en wederzijdse amour. Toch schreef hij naaste Franse chansons ook opmerkelijk veel liedjes in het Nederlands, een andere liefde. Ook die zijn te horen tijdens zijn soloconcert met vrijwel uitsluitend eigen werk.

Plus d’Amour laat de verschillende passies zien van deze muzikant, verslavingsarts, én gezinsman. Het is meteen een oproep voor meer liefde in de samenleving als daar teveel onderlinge afstand dreigt te ontstaan.

TALENTEN Verder heeft Egthuijsen met haar TalentYou ook zangeres Sissi Choulis onder haar hoede. Zij wordt door haar op creatief, artistiek en zakelijk gebied begeleid en met Sissi heeft Egthuijsen onlangs de derde single mogen opnemen. Vero, een danstalent van 9 jaar, staat in de startblokken om professioneel door te breken met als einddoel Hollywood.

“Rijk hoeft ik er niet van te worden, zo voel ik me al met al deze mooie talentvolle en lieve mensen om haar heen”, besluit Egthuijsen.

Meer informatie over TalentYou is te vinden op talentyou.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie