Afbeelding
Foto: Pexels

Zo kun je je kleine tuin op een handige én gezellige manier inrichten

22 september 2023 om 14:55 Partnercontent

Kleine tuinen hebben weinig plek om de inrichting gezellig te maken, een statement wat klopt én niet klopt. Het is namelijk zo dat je rekening moet houden met de beperkte ruimte in de tuin, maar aan de andere kant is er áltijd meer dan genoeg ruimte om een gezellige ruimte van jouw tuin te maken. Hoe klein de tuin dan ook mag zijn! 

Je hebt wel wat creativiteit en wat inspanning nodig, maar als je eenmaal bent begonnen en als je weet hoe je van start moet gaan, ben je binnen no-time aan de slag om van jouw tuin een gezellige plek te maken. 

En het fijne is dat het helemaal niet duur hoeft te zijn!
Als je aan de slag gaat met een nieuwe tuin, begin je vaak bij het bekijken van meubels; stoelen, barkrukken en meer. Handig is dat je deze meubels vaak op elkaar kunt stapelen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een tafel die eenvoudig in te klappen is, schuif ‘m zo aan de kant voor een tuin waar je optimaal profiteert van de ruimte!

Overigens hoeft het niet beperkt te blijven tot zitmeubilair, ook het toevoegen van een heater voor terras kan een hele goede stap zijn om je tuin in te richten én om er vaker plaats te nemen! 

Neem wat nieuwe of bijzondere planten en bloemen op in de inrichting van je tuin
Een tuin kan helemaal opnieuw ingericht worden met slechts een aantal planten of bloemen. Kies plantensoorten die bekend staan om hun mooie bladeren.

Als het om ideeën voor tuindecoratie gaat, blijven bloemen ook erg populair. Dit hoeven niet eens échte bloemen te zijn. Creëer een uniek effect door tafelkleden met bloemen als print over de tafel te leggen. Genieten van de natuur in de tuin kan eenvoudiger dan je denkt!

Meer leven in je tuin toevoegen? Zo doe je dat
Ook al is een tuin klein, dat betekent niet dat het geen thuis kan bieden aan de natuur. Bevestig voederhuisjes met noten en zaden voor vogels aan boomtakken en laat een bakje gevuld met water staan zodat ze kunnen drinken en pootje baden. Het zal niet alleen van je tuin een rustgevende ruimte maken, maar ook de kinderen zullen blij zijn als ze bezoekende wilde dieren zien.

Gebruik een oude trapladder om planten op te zetten
Ook op deze manier kun je potten en plantenbakken van de grond halen en de ruimte optimaal benutten. Wanneer je ze op de treden van een trapladder zet, maak je de ruimte eronder vrij voor meer groen, of zelfs iets heel anders! De goed doorleefde uitstraling van een oude of niet meer gebruikte houten trapladder voegt ook nog eens rustieke charme toe aan je tuin. Zo kun je jouw artistieke kant eenvoudig laten zien in de tuin! 

Kiezen voor nieuwe verlichting in de tuin
Het gebruik van verlichting is een snelle en eenvoudige techniek om je tuin een meer uitnodigende sfeer te geven. Als het donker is, kun je je tuin omtoveren in een mystieke omgeving met behulp van elementen als snoerverlichting, lantaarns, of zelfs kaarsen. Een andere methode om warmte toe te voegen is het gebruik van dekens of plaids, die ideaal zijn om knus te worden op avonden dat de temperatuur daalt.

Een gastvrije plek om te ontspannen is essentieel voor de aanleg van elke tuin. Of je nu kiest voor een bank of gewoon een paar stoelen, je zult willen zorgen voor voldoende ruimte voor iedereen om plaats te nemen. Vergeet bovendien niet om er wat kussens en werpdekens bij te leggen voor extra gezelligheid.

Houd tuingereedschap in de buurt
Bewaar in een waterbestendige bak in je tuin een reserveset gereedschap. Je hoeft je dan niet naar de garage te haasten om je gereedschap te halen als je onkruid ziet of een plant die opgebonden moet worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie