
Het plannen van ritten vereenvoudigen met rittenregistratie
21 augustus 2023 om 13:11 PartnercontentAls je een bedrijf hebt met een buitendienst die bij klanten op bezoek gaat, dans kan het plannen van de ritten een hele klus zijn. Zeker als er in de loop van een dag wijzigingen of spoedgevallen tussendoor komen. Een klant wil ook graag zo precies mogelijk weten wanneer de monteur op de stoep staat. Dan hoeft hij niet de hele dag thuis te blijven. Dat kun je eenvoudig regelen met een professioneel systeem.
Monitor de buitendienst op een simpele manier
Als je een buitendienst hebt die uit meer auto’s bestaat dan is het geen doen om zicht te houden op waar iedereen zich bevindt. Met een kilometerregistratie kun je op het scherm van je computer zien waar de auto’s zijn. Als er een wijziging is dan zie je in één oogopslag welke medewerker het dichtst in de buurt zit of bij wie je het gemakkelijkst een wijziging in de ritten kunt doorvoeren. Zo kun je anticiperen op een spoedklus maar ook op een afzegging. Dat maakt het plannen van je ritten een stuk gemakkelijker. De tijd dat dit via een groot prikbord moest ligt daarmee definitief achter ons.
Maak het in rekening brengen van kilometers gemakkelijker
Als er gebruik wordt gemaakt van een rittenregistratie van Accredis.nl dan zijn er ook geen misverstanden over het aantal gereden kilometers. Dit is bijvoorbeeld handig als je de kilometers in rekening brengt bij een klant. Natuurlijk kun je uitgaan van de kilometers die een routeplanner aangeeft. Maar soms moet er worden omgereden of zijn er andere omstandigheden die ervoor zorgen dat het aantal kilometers afwijkt. De registratie geeft de informatie exact weer. Hierover kunnen geen misverstanden ontstaan.
Een deugdelijke registratie van de zakelijke kilometers
Het is niet alleen voor jezelf handig om gebruik te maken van een kilometer- en rittenregistratie. Deze heb je ook nodig voor de aangiftes bij de Belastingdienst. Zij willen namelijk precies weten hoeveel zakelijke kilometers er zijn gereden. Daarvan moet je desgevraagd bewijs kunnen overleggen met een registratie van ritten met bijbehorende werkbonnen. Doe je dat niet dan kan het gebeuren dat de Belastingdienst een boete oplegt omdat de verstrekte informatie niet op juistheid kan worden gecontroleerd.
Onderscheid tussen zakelijk en privé
Als je gebruik maakt van een systeem voor rittenregistratie kun je ook eenvoudig onderscheid maken tussen zakelijke en privé kilometers. Ideaal als je als zzp’er een auto zowel zakelijk als voor privé ritten gebruikt. Door het overzicht toe te voegen bij bijvoorbeeld je aangifte kun je eenvoudig aantonen welke kilometers zakelijk verrekend dienen te worden en welke niet. Dit kan ook handig zijn als je een auto hebt met een leasecontact. Hier is vrijwel altijd een maximum aantal kilometers per jaar aan gekoppeld. Een overschrijding kan leiden tot hoge kosten. De rittenregistratie geeft je het inzicht om dit te voorkomen. Zo kun je als dat nodig is eventueel het leasecontract tussentijds laten aanpassen als blijkt dat je het aantal te rijden kilometers verkeerd hebt ingeschat.