Afbeelding
Bron: Geld.nl

Autoverzekering in Haarlemmermeer 14,6% goedkoper dan gemiddeld

7 augustus 2023 om 14:46 Partnercontent

Als inwoner van Haarlemmermeer ben je relatief goedkoop uit voor je autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. De gemiddelde premie voor een autoverzekering lag in Haarlemmermeer in de eerste helft van 2023 bijna 15 procent lager dan gemiddeld in Nederland. 

Inwoners van Haarlemmermeer betaalden gemiddeld 61,54 euro per maand voor een autoverzekering. De gemiddelde Nederlander betaalde 72,09 per maand in januari tot en met juli 2023.

Premie autoverzekering in Haarlemmermeer verder gedaald

“Hiermee ligt de gemiddelde premie in Haarlemmermeer zelfs nog bijna 4 procent lager dan in de laatste zes maanden van 2022”, vertelt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “Toen betaalde je in Haarlemmermeer nog gemiddeld 64,03 euro per maand voor een autoverzekering. En dat terwijl gemiddeld in Nederland de premies voor autoverzekeringen juist zijn gestegen.”

Dalende criminaliteit zorgt voor goedkoper autoverzekering in Haarlemmermeer

Dat autoverzekeringen in Haarlemmermeer goedkoper zijn geworden, komt vooral doordat de criminaliteit rond voertuigen afneemt. Uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek blijkt dat er in 2022 bijna 7 procent minder gevallen van vandalisme aan auto’s waren in Haarlemmermeer. Het aantal voertuigdiefstallen nam, volgens cijfers van de politie in januari tot en met juni 2023 met ruim 13 procent af ten opzichte van dezelfde periode in 2022. “Dit vertalen autoverzekeraars door in lagere premies voor de autoverzekering”, legt Bulthuis uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie