Afbeelding
Foto Adobe Stock

Pak dit voorjaar de tuin bij je woning aan

9 mei 2023 om 07:15 Partnercontent

De lente wordt traditioneel gezien door veel Nederlandse huishoudens gebruikt voor een renovatie van de tuin bij hun woning. Het wordt droger, de dagen zijn langer en het is vaak iets boven de tien graden Celsius; de ideale omstandigheden om het terras opnieuw te bestraten, de schutting te vervangen en bijvoorbeeld een hekwerk in de tuin te plaatsen. Zo is de tuin op tijd klaar voor de eerste warme zomerdagen van het jaar. Tegenwoordig voert men dergelijke klussen het liefst zelf uit, in plaats van dat deze werkzaamheden worden uitbesteed aan een externe partij. Bestel online gaaspanelen, stevige metalen palen en bijvoorbeeld SG2 lasdraad om zelf een natuurlijke schutting of een hekwerk te kunnen monteren. Het is niet alleen voordelig om dergelijke klussen zelf uit te voeren; vaak leer je er ook veel van.

Online benodigdheden voor een renovatie bestellen

Het internet heeft hobbyklussers ontzettend veel te bieden. Denk aan het grote aantal video’s en uitgeschreven stappenplannen, die je meer vertellen over de wijze waarop de diverse klussen in en rondom je huis kunnen worden uitgevoerd. Vaak vind je bij deze video’s direct een handig overzicht met het gereedschap en de materialen die je ervoor nodig hebt. Deze materialen kun je op verschillende plekken bestellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een partij als Lastechniek Rijnmond, waar je alle materialen vindt voor het monteren van een stevig hekwerk. Zo’n hekwerk kan de basis vormen van een natuurlijke schutting in de tuin. Laat tegen het hekwerk verschillende soorten klimplanten groeien. Het groen doet de tuin goed; het zorgt dat de tuin gaat leven en helpt je de flora en fauna in je wijk te behouden. Denk aan de bijen en vogels die zich in het groen van de hedera’s of een andere klimplant kunnen verstoppen.  

Meer groen in de tuin draagt bij aan een beter milieu

Hoe tevreden ben jij momenteel over de indeling van je tuin? Het loont om een deel van het terras weg te halen, om hier vervolgens een border op te bouwen of bijvoorbeeld een gazon aan te leggen. Een belangrijk voordeel van het groen in de tuin is het gegeven, dat het groen nauwelijks warmte vasthoudt in de zomerperiode. In tegenstelling tot de bestrating waar in veel tuinen voor gekozen is. Tegels houden warmte lang vast, wat leidt tot hittestress in veel Nederlandse wijken. Niet alleen is hittestress slecht voor het milieu; ook mensen lijden hieronder.  

Duurzame oplossing voor het opslaan van water

Niet alleen het aanleggen van meer groen loont. Zoek ook naar een mogelijkheid om regenwater door het jaar heen op te vangen, zodat je de planten hier in de zomer mee kunt sproeien. Zo hoef je geen schoon drinkwater te gebruiken voor het in leven houden van de planten.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie