Afbeelding
Foto: Tim Mossholder via Pexels

Zo maak je een succes van de opening van je nieuwe zaak

2 mei 2023 om 11:12 Partnercontent

Je eigen bedrijf starten is spannend en leuk tegelijk. Vaak gaan er maanden van voorbereiding aan vooraf. En als het dan eindelijk zover is dat je voor het eerst de deuren opent voor je klanten of bezoekers dan moet alles natuurlijk goed gaan. Als je er iets moois van wilt maken dan besteed je aandacht aan de entree van het pand. Dat kun je doen met de spreekwoordelijke rode loper. Maar ook een oranje loper kan heel feestelijk zijn. Als er een officiële openingshandeling is, dan kan een afzetpaal of een afzethekje handig zijn. Zo voorkom je dat iemand onverhoeds door het lint heen stuift en het moment suprême op die manier verstoort.

Zorg dat de datum van de opening op tijd bekend is

Wil je dat een speciaal iemand je zaak opent, houd er dan rekening mee dat veel mensen een drukke agenda hebben. Als je wilt dat de burgemeester of een wethouder langskomt dan is het aan te raden om hierover in een vroeg stadium contact te leggen met de gemeente. Maar ook als je iemand uit je eigen omgeving hiervoor wilt vragen, je vader of die ene goede vriendin, is het handig om dat ruim op tijd te doen. Nodig gasten ook op tijd uit, vier weken van tevoren uitnodigingen versturen is echt niet vreemd. Het zou sneu zijn als je een feestelijke opening hebt georganiseerd en de helft van de genodigden laat het afweten omdat ze hun agenda er niet voor konden vrijmaken.

De catering bij de opening

Bij een feestelijke opening hoort catering. Maar je wilt vast niet zelf rondgaan met de hapjes en de drankjes. Het is misschien ook niet zo chique om je eigen personeel daarvoor op te laten draaien. Voor hen is het immers ook feest. Schakel dus een cateraar met bediening in. Groot voordeel is dat je zelf geen boodschappen hoeft te doen en je hoeft je ook nergens druk over te maken. Een goede en ervaren cateraar weet wat er van hem of haar wordt verwacht en zal ervoor zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt.

Zaken doen tijdens de opening

Misschien wil je tijdens je openingsfeestje niet aan zaken doen denken. Maar als je concullega’s uitnodigt of bevriende zakenrelaties dan is het wel een uitgelezen kans om te netwerken. Ga dus zeker een gesprekje aan met mensen die aanwezig zijn en die in de toekomst iets voor je kunnen betekenen of andersom. En als iemand vraagt om een offerte of productinformatie dan geef je die natuurlijk wel meteen je visitekaartje of de gewenste informatie. Beter nog: zorg dat je gadgets hebt zoals balpennen of andere leuke giveaways met je website adres of telefoonnummer erop. Er moet tenslotte na de feestelijke opening geld verdiend gaan worden met het nieuwe bedrijf. Maar als je over het juiste zakeninstinct beschikt dan heb je daar natuurlijk allang aan gedacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie