Afbeelding
Foto Pexels

Maak jouw auto klaar voor een APK keuring

3 maart 2023 om 00:00 Partnercontent

In dit artikel delen we met jou alle details met betrekking tot het APK-keuringsproces, zodat je vol vertrouwen naar binnen kunt gaan en voorbereid bent op wat je kunt verwachten. We leggen uit wat er precies wordt gecontroleerd tijdens een APK keuring en geven tips over hoe je je auto het beste kunt voorbereiden zodat hij de test doorstaat.

Wat is een APK keuring?

De APK is een technische keuring die jouw voertuig beoordeelt en controleert of het voldoet aan de door de overheid gestelde veiligheids-, emissie- en milieunormen.

Tips om je voor te bereiden op de APK keuring

Afhankelijk van het merk en model van jouw auto kunnen verschillende elementen gecontroleerd moeten worden voor de APK-keuring. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om je voor te bereiden op een APK-keuring in Leeuwarden:

  • Controleer de banden: Controleer de luchtdruk, profieldiepte en kijk of er beschadigingen zijn. Zorg ervoor dat de profieldiepte van de banden minimaal voldoet aan de wettelijke limiet.
  • Controleer de vloeistofniveaus: Zorg ervoor dat al je vloeistofniveaus - olie, koelvloeistof, stuurbekrachtiging en remvloeistof - zijn bijgevuld volgens de specificaties van de fabrikant.
  • Controleer de lichten: Inspecteer de lichten en voer eventueel noodzakelijke reparaties of vervangingen uit.
  • Controleer de veiligheidsgordels: Test alle veiligheidsgordels in de auto om te controleren of ze werken, zowel wanneer je ze overhaalt als wanneer je ze weer losmaakt.

Welke onderdelen worden gecontroleerd bij een APK keuring?

Er zijn drie belangrijke onderdelen die gecheckt worden bij de apk-keuring. De verkeersveiligheid, het milieu en de registratie van de auto. Onder verkeersveiligheid vallen de remmen, wielophanging, carrosserie en schokdempers. Ook valt de staat van de autobanden en verlichting hieronder. Het milieu spreek voor zich, dit gaat over de uitstoot van uitlaatgassen. Jouw auto moet voldoen aan verschillende milieueisen. Onder registratie vallen de kilometerstand, het bewijs van het voertuig, identificatienummer en de brandstof.

Goed voorbereid zijn op de keuring bespaart je tijd en geld, en behoedt je voor onnodige rompslomp. Zorg er dus voor dat je jouw voertuig in topconditie houdt en maak het klaar voor de APK.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie