Afbeelding
Foto Pexels

Waarom jij PVC in de keuken moet halen

5 januari 2023 om 13:20 Partnercontent

Je zal vaak zien dat wanneer je iemands keuken in komt, de vloer hier al gauw beschadigd is. Er wordt immers veel heen en weer gelopen en tijdens het koken kan het nog wel eens voorkomen dat er iets op de vloer wordt gemorst. Wanneer je dat liever niet meer hebt, is het een idee om te kiezen voor pvc tegels keuken. Waarom je voor pvc moet kiezen en wat dit precies is, dat vertellen we je in dit artikel. 

PVC, wat is dat precies? 

Het kan zijn dat je misschien nog niet weet wat pvc is. Hoewel je dat misschien denkt, is waarschijnlijk het tegendeel waar. Iedereen is namelijk wel eens in aanraking gekomen met deze kunststof. Zo worden veel leidingen gemaakt van pvc, maar zie je het ook wel eens in kozijnen terugkomen. PVC is een kunstof, ook polyvinylchloride, die is gemaakt van aardgas - of olie en zout. Het is eigenlijk een vorm van plastic die best wel zacht is. 

Hoewel dit materiaal veel is gebruikt de afgelopen jaren voor andere producten, komt het steeds meer op om PVC ook in te zetten voor vloeren. En dat is niet gek gedacht. Het is namelijk een materiaal dat heel lang meegaat en dus heel duurzaam is om te gebruiken in vloeren. 


Wat zijn de voordelen van pvc? 

Hoewel pvc van zichzelf niet per se een duurzame stof is, gaat de stof wel heel lang mee. Dat komt allereerst doordat het waterbestendig is. Dat is ook meteen de eerste reden voor waarom je pvc in de keuken zou moeten laten plaatsen. Door de waterbestendigheid komen er geen vlekken of lelijkheden in de vloer terecht. Dat is ideaal, want iedereen laat natuurlijk wel eens iets op de vloer vallen of morst wat. Met pvc kan je met een simpel doekje deze vlek verwijderen. Daarna is hier niets meer van te zien. 

Ook is pvc heel krasbestendig. Wanneer je kinderen hebt die van alles en nog wat over de vloer slepen zonder hierover na te denken, kan het fijn zijn als je met een gerust hart dit kan laten gebeuren. Met pvc kan dit want het laat vrijwel geen beschadigingen zien. 

Een ander voordeel van pvc is dat het heel goed warmte kan vasthouden. Als het echt heel heet wordt, kan het materiaal smelten. Gelukkig is de kans dat dat in huis gebeurt miniem. Maar het is daarom bijvoorbeeld wel heel geschikt om te neer te leggen in combinatie met vloerverwarming. Zo kan je op je blote voeten koken en hoef je niet bang te zijn dat je voeten koud worden. 

Wat voor soort vloer krijg ik dan?

Met pvc kan je heel veel verschillende kanten op. Je bent zeker niet gelimiteerd tot een pvc tegel. Je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld click pvc. Daarbij wordt het pvc eigenlijk net als laminaat in elkaar geklikt. Je kan hierbij kiezen voor een hout uiterlijk, zodat je het idee krijgt van een houten vloer. Ook hoeft dit natuurlijk niet met alleen maar lange planken. Je kan ook een visgraat vloer neerleggen bijvoorbeeld. Aan motieven en kleuren is er in elk geval geen gebrek. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie