Afbeelding
Foto via Stairz

Hoe laat je een wenteltrap renoveren?

27 december 2022 om 10:15 Partnercontent

Tijdens een traprenovatie worden oude traptreden voorzien van overzettreden. Je trap is dan kras- en slijtvast, ziet er als nieuw uit en is door de antislip-toplaag weer helemaal veilig. Maar een wenteltrap (of spiltrap) kun je niet net als elke andere open trap bekleden. Omdat de treden van een wenteltrap los van de muur hangen, kan het extra gewicht van overzettreden de trap destabiliseren. Toch raken ook de treden van een wenteltrap op den duur versleten. Ze zien er dan een stuk minder mooi uit en brengen ook nog eens uitglijdgevaar met zich mee. Wat kun je in dat geval doen? In dit artikel vertellen we je alles over een renovatie aan je wenteltrap.

Dit is een wenteltrap

Een wenteltrap is een ouderwetse trap waarbij de treden rond een middelpunt lopen. Vaak heeft zo’n trap een metalen frame en is de leuning door bewoners met de tijd weggehaald, om zo de antieke stijl van de trap te verminderen. Omdat wenteltrappen voornamelijk in de jaren zeventig werden toegepast, staan ze vaak in de woonkamers van huizen die in die tijd zijn gebouwd. Wil jij het vintage gevoel van een wenteltrap behouden? Of wil je juist een moderne twist aan de trap geven? Bij een traprenovatie kies je uit verschillende materialen, waarmee beide doelen te bereiken zijn. Jouw wenteltrap is straks helemaal aangepast aan je eigen smaak.

Hoe maak je een wenteltrap veilig?

Een groot nadeel van een wenteltrap is dat er vaak tussen de muur en de traptreden een gat zit, omdat de leuning door een oude bewoner (of door jou) is verwijderd. Dit is voor jonge kinderen, maar ook voor huisdieren of voor jezelf, gevaarlijk. Gelukkig worden bij een renovatie aan je wenteltrap volledig nieuwe treden op maat gemaakt en geplaatst. De monteur trekt deze treden tot aan de muur door en zet ze daar vast, zodat je hele trap stabieler en betrouwbaarder wordt. Ook plaatst de monteur eventueel een nieuwe leuning langs de muur. Je trap is dan weer op en top veilig. Het is eigenlijk maar goed dat standaard overzettreden voor een wenteltrap niet geschikt zijn.

Wie kan jouw trap renoveren?

Laat je je traprenovatie over aan de monteurs van een specialistisch bedrijf zoals Stairz, dan heb je keuze uit verschillende materialen met een industriële of juist huiselijke sfeer. Eventueel plaatst een monteur ook een trapleuning of balustrade voor extra veiligheid. Omdat Stairz twintig jaar garantie biedt, ben jij voor jarenlang verzekerd van een mooie trap. Oriënteer jij je op een traprenovatie in Rotterdam, of juist ergens anders in Nederland? Maak dan een afspraak met een monteur van Stairz, en je krijgt vrijblijvend advies over jouw trap. Zo weet jij precies waar je aan toe bent bij het renoveren van jouw wenteltrap of spiltrap.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie