Afbeelding
Foto: Pixabay

Veel rijden in nieuw-Vennep als ondernemer? Dit zijn interessante leasevormen.

28 november 2022 om 11:09 Partnercontent

Als je veel onderweg bent als ondernemer in Nieuw-Vennep dan loont het zeker de moeite om na te denken over de goedkoopste oplossing. Met je eigen auto rijden is vaak niet de beste keuze. Je kunt de kosten dan minder makkelijk afschrijven op de zaak. De meeste ondernemers kiezen voor financial lease. Dit is een vorm van financiering die veel voordelen heeft. Het belangrijkste voordeel is dat je geen eigen vermogen hoeft te investeren. Het is evenmin nodig om een dure lening af te sluiten voor een bedrijfsauto of zelfs een compleet wagenpark.

Zelf bepalen wat je doet

Veel ondernemers vinden het prettig om te weten waar ze aan toe zijn. Als je kiest voor financial lease dan betaal je voor je lease enkel rente en aflossing. Daarnaast heb je de vrijheid waar je de onderhoud laat doen. De wegenbelasting en de verzekering zijn wel voor eigen rekening. Je kunt natuurlijk ook bedrijfswagens leasen die elektrisch rijden. Dan is het vaak mogelijk om voor het laden ook een apart contract af te sluiten. Van de kosten kun je dan eenvoudig overzichten genereren zoals je dat ook doet met een tankpas. Deze gegevens integreer je moeiteloos in je boekhouding of stuurt ze door naar je boekhouder.

Auto in eigendom of nieuw leasecontract

Bij financial lease kun je aan het eind van het contract kiezen wat je met de bedrijfsauto doet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de auto’s in te ruilen en weer nieuw materiaal te gaan leasen. Het voordeel daarvan is dat je met nieuwe auto’s rijdt. Die hebben weer minder onderhoud nodig. Ook is de kans heel klein dat je met pech langs de weg komt te staan. En representatief is het natuurlijk ook. Als je met een mooie nieuwe bus kunt voorrijden dan wekt dat meteen een goede indruk bij je klant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie