Afbeelding
Foto door alex via Pexels

Een elektrische fiets kopen

28 november 2022 om 08:34 Partnercontent

De elektrische fiets maakt sporten toegankelijk, iedereen kan mee doen, of je nu fit bent of (nog) niet! De elektrische trapondersteuning maakt iedere rit een stuk makkelijker, je hoeft namelijk niet meer te vechten tegen de wind. De meeste e-bikers maken om deze reden dan ook langere kilometers dan de reguliere fietsers. Dit is goed nieuws voor je hart, longen en je bloeddruk. Ook hebben diverse wetenschappelijke studies het verband tussen een regelmatige lichaamsbeweging en een verminderde stressniveaus aangetoond.
Oké we geven toe, een elektrische fiets kopen, het is even een investering. Maar wist je dat je al een kwalitatieve e-bike kan uitzoeken vanaf 749 euro? Met andere woorden, een stuk goedkoper dan het verzekeren, onderhouden en kopen van een auto. Ook is het een stuk voordeliger dan regelmatig met het openbaar vervoer reizen. Wat de kosten betreft het opladen van de accu, hebben we het over een paar centen die aan je elektriciteitsrekening toegevoegd zal worden.

Tip voor een elektrische fiets

De aankoop van een e-bike is best even een investering. Wanneer je bij aankoop let op de onderstaande punten zijn wij er zeker van dat je lang en tevreden gebruik zult maken van je fiets.

De actieradius geeft aan hoeveel kilometers je kunt maken op een volle accu. De regel geldt in het algemeen dat de fietser die vooral korte ritjes maakt beter af is met een accu met een wat kleinere actieradius. Deze is vaak goedkoper en het kleinere formaat zorgt voor een lichtere fiets. Deze regel geldt andersom natuurlijk ook. Rij je elke dag lange ritten en wil je niet dat je accu uitvalt? Kies dan voor een ruime actieradius. Zo kun je volledige gebruik maken van die o zo fijne trapondersteuning. Rijd je veel in heuvelachtige gebieden? Dan is een ruim vermogen van de motor zeker geen overbodige luxe.

Er zijn diverse e-bikes met verschillende motorposities. Zo kun je kiezen uit een e-bike met middenmotor, voorwielmotor of achterwielmotor. Graag leggen we je uit wat de voor- en nadelen zijn van elke positie.

Hoe meer vermogen een elektrische fiets heeft, hoe meer ondersteuning deze kan bieden. Wanneer je regelmatig door heuvelachtige gebieden rijd of wanneer je lange ritten maakt, is een hoger vermogen vereist. Voor dagelijks gebruik is dit niet nodig.

Heb je nog nooit op een e-bike gereden of heb je een model op het oog die je eerst wilt uittesten? Dan doe je er goed aan een proefrit te maken op een elektrische fiets. Je voelt dat hoe de ondersteuning werkt en hoe je er goed mee om moet gaan.

Toekomst van de elektrische fiets

De elektrische fiets heeft een grote impact gehad op de Nederlandse cultuur. Wij zijn erg blij met deze uitvinding en kunnen het ons niet anders voorstellen! Wat denk jij dat de volgende ontwikkeling zal worden op het gebied van fietsen?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie