Afbeelding
Foto door cottonbro studio via Pexels

Wat is de beste e-step?

Partnercontent

Ben jij op zoek naar een elektrische step, dan is het wel goed om te weten wat nu eigenlijk de beste step is. Vooral gezien het feit ze in aanschaf flink in prijs kunnen oplopen, is het wel prettig te weten waar je allemaal op moet letten tijdens het aankoopproces. Vooral omdat niet alles e-steps zijn toegestaan, is het des te belangrijker dat je voor je een elektrische step kopen gaat, eerst goed onderzoekt welke mogelijkheden er zijn en waar je allemaal op moet letten. Om je een idee te geven, hebben we een aantal praktische tips voor je en vertellen we je uiteindelijk ook wat volgens ons de beste elektrische step van dit moment is. Dus ben jij op zoek, dan is dit artikel zeker de moeite waard om eens aandachtig door te lezen.

Hoe kies je een geschikte elektrische step

Wanneer je op zoek gaat naar een elektrische step, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk te kijken naar een e-step die ook is toegelaten voor het gebruik op de openbare weg. Je hebt er natuurlijk niet veel aan op het moment dat je een elektrische step hebt gekocht en deze blijken uiteindelijk verboden te zijn om de openbare weg mee te betreden. Speciaal daarom hebben we een aantal aandachtspunten voor je, waar je rekening mee moet houden.

De accuduur van de step

Een elektrische step werkt natuurlijk op een accu. Afhankelijk van het gebruik, is het raadzaam om te kijken naar de actieradius van de step. Zo kun je vaak kiezen uit een aantal verschillende afstanden, waarbij je moet denken aan zo’n 20 tot 80 kilometer met een volle accu. Wel is het goed te weten dat deze afstand is gebaseerd op de perfecte omstandigheden en daarom dus ook vaak de bruto actieradius wordt genoemd. Ook is de oplaadtijd handig om te weten. Stel dat je dagelijks gebruik wilt maken van de step en het laden duurt 6 tot 8 uur, dan weet je dat het handig is om de step voordat je naar bed gaat even aan het stroom te doen.

Met of zonder zadel

Kies je voor een elektrische step met zadel of ga je toch voor een variant zonder zadel? Een e-step met zadel heeft natuurlijk als voordeel dat ze veel beter geschikt zijn om de wat langere afstanden mee af te leggen. Wel heeft de step met zadel als nadeel dat je vaak een stuk minder wendbaar bent. Dus gaat het je echt om de kleine afstanden, dan is het wellicht aan te raden om toch te kiezen voor een step zonder zadel.

Het budget

Wanneer je voor het eerst op onderzoek uitgaat naar een elektrische step, dan zul je al snel tot de conclusie komen dat er steps zijn die 150 tot 200 euro kosten, maar zul je ook zien dat er modellen zijn die een veelvoud hiervan kosten. Afhankelijk van je wensenlijst kun je het natuurlijk zelf zo gek maken als dat je zelf wit. Wel is het aan te raden om vooraf voor jezelf een budget vast te stellen. Wat je namelijk vaak ziet, is dat je meestal de duurdere en meest uitgebreide modellen als eerste tegenkomt, waardoor de kans bestaat dat je de rest wat minder interessant vindt. Door voor jezelf een budget af te spreken, voorkom je dat je straks met een veel te dure step naar huis gaat.

Welke elektrische step is het beste?

Welke step uiteindelijk het beste is, is volledig afhankelijk van je eigen wensen. Het kan namelijk heel goed zijn dat jij compleet andere wensen hebt dan een ander en bijvoorbeeld een e-step met een extra grote actieradius in jouw geval de beste keuze is. Uiteraard zijn er wel een aantal modellen die er ieder jaar weer uitspringen, dus het is zeker de moeite waard om hier kritisch naar te kijken. Het kan namelijk zomaar zijn dat één van de beste steps volledig aansluit bij wat jij zoekt.

advertentie
advertentie