Afbeelding
Foto door form PxHere

4 tips voor het kopen van een trampoline

Partnercontent

Wil je je tuin gezelliger maken voor jouw kinderen? Dan is de trampoline de speelgoed die je in jouw tuin wilt hebben. Om een trampoline te kopen, zul je moeten bepalen hoeveel ruimte je beschikbaar hebt in de tuin. Dit helpt je namelijk bepalen wat voor soort trampoline je het best kunt aanschaffen. Zo kun je kiezen uit een ingraaf trampoline, rechthoekige trampoline of ovale trampoline. Voor extra veiligheid kun je ervoor kiezen een veiligheidsnet te vestigen om je trampoline. Hiermee voorkom je dat jouw kinderen gewond raken tijdens het springen. Op zoek naar tips voor het kopen van een trampoline? In dit artikel lees je hier meer over. 

Een trampoline kopen

Voor ieder kind is het springen op een trampoline ontzettend leuk. Gek is dat niet, want al dat springen zorgt ervoor dat er dopamine wordt aangemaakt. Dopamine is een soort ‘gelukshormoon’ die goede invloed heeft op de hersenwerking. Natuurlijk is dat niet de enige reden waarom trampolines kopen een geschikte oplossing is om jouw tuin gezellig te maken. Wanneer jouw kinderen gebruik maken van de trampoline zullen niet alleen hun botten versterken, maar zullen ook de spieren sterker en flexibeler worden. Daarnaast is het belangrijker dat kinderen actief blijven en hun energie kwijt kunnen. 

Waar let je op

Er zijn genoeg redenen om een trampoline te kopen. Maar waar zul je op moeten letten voordat je er één aanschaft? Ten eerste, je zult moeten bepalen hoe groot de trampoline moet zijn. Voor een peuter is een klein formaat ideaal, maar naarmate je kind ouder wordt zal een kleine trampoline niet meer spannend zijn. Ten tweede, je zult moeten bepalen of de maat voldoende groot zal zijn. Hoe meer kinderen op de trampoline zullen springen, des te groter de springruimte moet zijn. Ten derde, je zult moeten bepalen of je tuingrond stevig genoeg is om een trampoline te dragen of vast te houden. Er zijn namelijk trampoline op poten, waarbij de gat in de grond minimaal 40 centimeter diep moet zijn. Heb je zachte grond? Dan zul je dat eerst in orde moeten maken. Ten vierde, een trampoline moet ook onderhouden worden. Doordat een trampoline vaak buiten staat, kan er schimmel ontstaan. Zorg er daarom voor dat je een veelgebruikte trampoline om de paar weken grondig reinigt. 

 Kortom, de aanschaf van een trampoline brengt veel geluk bij jouw kinderen. Natuurlijk zul je rekening moeten houden met een aantal zaken voordat je er één aankoopt, zoals de grootte, de maat, de tuingrond en het onderhoud.

advertentie
advertentie