Afbeelding
Foto Pixabay

De beste aanvullende zorgverzekeringen voor gezinnen

Partnercontent

In Nederland is de basiszorgverzekering verplicht. Dit is de verzekering die iedereen moet hebben die in ons land woont of hier werkt. De basiszorgverzekering dekt een aantal zaken, maar niet alles. Daarom kun je aanvullende zorgverzekeringen afsluiten om je tegen meerkosten te beschermen. In dit artikel lees je welke aanvullende zorgverzekeringen er zijn en wat ze precies dekken.

Wat dekt de basisverzekering?

De basisverzekering dekt de kosten voor de meeste medische zorg. Dit is de zorg die je nodig hebt om gezond te blijven of om weer gezond te worden. De basisverzekering dekt bijvoorbeeld de kosten voor huisartsen, ziekenhuizen, medicijnen en verloskundige zorg. De verzekering dekt ook de kosten voor een aantal vaccinaties. Welke zorg precies in de basisverzekering is inbegrepen is terug te vinden in de polisvoorwaarden. Goed om te weten: de overheid bepaalt ieder jaar wat er wel en niet onder de basisverzekering valt en hoe hoog de eigen bijdrage is.

Aanvullende verzekeringen

De meeste aanvullende zorgverzekeringen dekken de extra kosten die je maakt voor de zorg die niet in de basisverzekering is inbegrepen. Dit kan bijvoorbeeld zorg zijn die je buiten Nederland nodig hebt, of bepaalde alternatieve geneeswijzen. Sommige aanvullende verzekeringen dekken ook de kosten voor orthodontie (beugel), fysiotherapie of een bril of contactlenzen. Het is belangrijk om goed te kijken welke verzekering het beste bij jou en je gezin past. Welke aanvullende zorgverzekering je afsluit, is dus afhankelijk van je eigen wensen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Tegen het einde van het jaar kijken veel mensen of hun huidige zorgverzekering nog wel past bij de wensen en verwachtingen die ze hebben. Het kan ook voor jou verstandig zijn om je huidige zorgverzekering te vergelijken via Poliswijzer. Zo vind je gemakkelijk de verzekering die het beste bij je past. Dit is geen ingewikkelde klus omdat je het gewoon online kunt doen.

Wat zijn de beste aanvullende zorgverzekeringen voor gezinnen?

Er zijn verschillende aanvullende zorgverzekeringen die interessant zijn voor gezinnen. Wij hebben de drie beste aanvullende zorgverzekeringen voor gezinnen op een rijtje gezet:

1. Orthodontie

Orthodontie is een aanvullende zorgverzekering waarbij je de (gedeeltelijke) kosten voor een beugel kunt verzekeren. 

2.Fysiotherapie

Fysiotherapie is een aanvullende zorgverzekering waarbij je de kosten kunt verzekeren voor behandelingen door een fysiotherapeut. 

3.Brillen of contactlenzen

Een aanvullende zorgverzekering voor brillen of contactlenzen is interessant voor gezinnen waarbij sprake is van een hogere kans op oogproblemen. Zo kun je de kosten verzekeren voor één of twee bril(len) of contactlenzen per jaar.

advertentie
advertentie