Afbeelding
Foto: Unsplash

Knap jouw interieur op met deze tips

Partnercontent

Heb je zin om je stulpje in Nieuw-Vennep eens helemaal op te knappen? Dat kan natuurlijk op elk moment. Sommige mensen kopen elke week weer wat nieuws voor in het interieur terwijl de ander juist jaren rondloopt in hetzelfde interieur. Toch blijft het voor de meesten een leuke klus om je interieur aan te passen. Het kan net even een andere sfeer van je kamer bepalen. Het is dan ook leuk om dit af en toe een beetje af te wisselen. Tuurlijk kan je niet elke week wat nieuws kopen, want dat kost veel te veel geld. Maar met de tips hieronder kan je je huis helemaal opknappen en dat zonder te veel geld uit te geven.

Je huis opknappen met kunst

Kunst heb je in allerlei soorten en maten: van schilderijen tot beelden en foto’s. Kunst kan dan ook eigenlijk niet ontbreken in je huis. Het kan net de sfeer even wat warmer, knusser of juist strakker maken. Maar waar moet je beginnen? Tegenwoordig kun je een bezoekje brengen aan de Kunstuitleen in Amersfoort of Zwolle. Hier kan je kunst huren in plaats van kopen. Op deze manier bespaar je geld en hoef je niet telkens een nieuw kunstwerk te kopen, mocht je er op uitgekeken raken. Je kan gewoon maandelijks een standaard bedrag betalen en voor dat bedrag kun je kunst huren. Dit kunstwerk kan je ook weer inruilen voor een ander kunstwerk. Zo kan je het dus afwisselen en dat zonder telkens opnieuw geld uit te geven.

Een likje verf

Een nieuwe, frisse kleur op de muur kan veel wonderen verrichten. Een andere kleur kan de kijk op jouw woonkamer compleet veranderen en dus ook tegelijkertijd de sfeer ervan. Kleur mag eigenlijk ook echt niet ontbreken in huis, en zonder kleur kan de ruimte al snel kil aanvoelen. Geef daarom de muren eens een ander kleurtje. Wat dacht je van taupe? Taupe is heel natuurlijk en je raakt er niet snel op uitgekeken. Tip: verf alle wanden van de ruimte. Je zult vanzelf merken hoe knus dit zal aanvoelen!

Geef de kast een make-over

Staat er een prachtige buffetkast in jouw woonkamer, maar raak je er zo langzamerhand een beetje op uitgekeken? Het is zonde om zo’n mooie kast weg te doen. Maar gelukkig hoeft dat ook niet, want je kunt in een paar simpele stappen deze kast een make-over geven. Je hoeft alleen een schuurmachine te hebben, een fles ammoniak om de boel te ontvetten en een geschikt kleurtje dat past in jouw woning. Binnen no time heb je een hele andere kast in jouw woonkamer staan.

advertentie
advertentie