Afbeelding
Photo by Aleksi Räisä on Unsplash

De belangrijkste factoren voor de wereldwijde aanvaarding van Bitcoin

29 augustus 2022 om 15:20 Partnercontent

Hoewel sommige critici Bitcoin nog steeds als een marktverstoorder beschouwen, zijn de waarde en massale adoptie ervan met mythische proporties blijven stijgen. Volgens een recente studie is het wereldwijde gebruik van Bitcoin tussen juli 2020 en juni 2021 met meer dan 880% gegroeid. Deskundigen voorspellen dat de massale adoptie van Bitcoin de komende jaren ongetwijfeld zal toenemen door de groeiende marktvraag. Bezoek het BitAlpha AI-platform als u op zoek bent naar een gerenommeerde beurs om Bitcoin te verhandelen.

Tegenwoordig is Bitcoin een universele munteenheid die veel bedrijven, ondernemingen en particulieren gebruiken om te betalen voor goederen en diensten. Het is ook een lucratief actief dat wereldwijd institutionele beleggers aantrekt. Een aanzienlijk percentage van de wereldbevolking heeft Bitcoin steeds meer omarmd als een betrouwbaar, veiliger en goedkoop middel voor dagelijkse transacties. 

Wat is dan de drijfveer achter de massale invoering van Bitcoin? In het volgende artikel worden de belangrijkste drijfveren voor de wereldwijde invoering van Bitcoin belicht. 

Verwachte groei

Veel beleggers stonden sceptisch tegenover investeringen in Bitcoin en noemden het een speculatief activum zonder intrinsieke waarde. Bitcoin is zonder twijfel een zeer volatiel actief, met constante prijsschommelingen. Het wint en verliest vooral waarde op basis van de publieke perceptie, zoals die tot uiting komt in het beleggerssentiment en de media. 

Bitcoin heeft echter ook andere kenmerken, zoals een vaste marktkapitalisatie en halvering, waardoor het aanbod afneemt. Ondertussen blijft de marktvraag dagelijks met enorme marges groeien. Door deze omstandigheden kan Bitcoin aanzienlijk aan waarde winnen en in de loop der tijd een sterkere koopkracht behouden. Deskundigen denken dan ook dat Bitcoin in de toekomst ongetwijfeld een hogere waarde zal bereiken. 

De verwachte groei van Bitcoin moedigt veel instellingen, bedrijven en particulieren aan om erin te investeren, met de belofte van enorme opbrengsten in de toekomst. Daarom zijn de meeste bedrijven met aanzienlijke Bitcoinbelangen terughoudend met het uitgeven van hun reserves. 

Robuuste toepassingen

Vroege Bitcoin-aanhangers kochten het vooral vanwege het toekomstpotentieel. Bitcoin heeft nu echter verschillende toepassingen in de echte wereld die het waardevol maken voor regeringen, bedrijven, ondernemingen en het grote publiek. Veel instellingen en particulieren gebruiken steeds vaker Bitcoin als betaalmiddel voor verschillende goederen en diensten. 

Bitcoin is ook een onafhankelijke activaklasse, die wordt verhandeld naast lucratieve activa zoals goud. Verschillende bedrijven en investeerders gebruiken het dan ook als beleggingsinstrument. Cryptotrading is een van de meest voorkomende manieren om te investeren in Bitcoin. Het gaat vooral om het kopen en verkopen van Bitcoin en andere cryptovaluta voor winsten op korte en lange termijn. 

De blockchain van Bitcoin is een revolutionaire technologie die de drijvende kracht is achter innovaties in diverse sectoren. Het stelt bedrijven in staat nieuwe producten en diensten te ontdekken en meerdere kernbedrijfsprocessen te verbeteren. Het kan bijvoorbeeld slimme contracten integreren en het beheer van de toeleveringsketen stroomlijnen. Er bestaan verschillende producten en diensten die zijn ontwikkeld rond Bitcoin en de onderliggende blockchain-technologie. 

Gedecentraliseerd financieel systeem

Bitcoin heeft zich opgeworpen als de kampioen van het volk in financiële transacties, en heeft de bureaucratieën van de traditionele systemen geëlimineerd. Het is een gedecentraliseerde munt en actief, vrij van politieke en institutionele manipulaties. Bitcoin heeft geen centrale autoriteit die de levering en het gebruik ervan reguleert. In plaats daarvan geeft het gebruikers de collectieve eigendom van het netwerk. 

Het Bitcoin-protocol bepaalt de koers voor het slaan van nieuwe tokens, zodat overheden en instellingen de circulatie niet kunnen beïnvloeden. Daardoor is de Bitcoin ook beter bestand tegen inflatie. In tegenstelling tot de traditionele financiële systemen die derden gebruiken om transacties te controleren en te voltooien, vinden Bitcoinbetalingen plaats op een peer-to-peer blockchain-netwerk, zonder tussenpersoon. 

De afwezigheid van derde partijen en regelgeving bij Bitcoinbetalingen geeft gebruikers de verdiende autonomie bij financiële transacties. Met Bitcoin kunnen bedrijven, handelaren en het grote publiek toegang krijgen tot kapitaal en wereldwijd transacties doen zonder inmenging van buitenaf. Dat bevordert financiële inclusie en economische groei, waardoor Bitcoin massaal ingang vindt. 

Verschillende factoren zorgen ervoor dat Bitcoin wereldwijd wordt aangenomen. Veel marktleiders, bedrijven en particulieren investeren echter vooral in Bitcoin vanwege de verwachte groei, de robuuste toepassingen en het gedecentraliseerde financiële systeem. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie