Afbeelding
Foto Pexels

Hoe veilig zijn Bitcoinbeurzen?

Partnercontent

Bitcoin bereikte vorig jaar een record, met een koers van 65.000 dollar. Deze nieuwe waarde betekende dat de cryptomunt voor sommige mensen de mainstreamstatus had bereikt. Meer landen, instellingen en personen nemen nu deel aan de handel in Bitcoin. 

Hierdoor is de vraag naar Bitcoin nu groter dan ooit. Meer mensen haasten zich naar platforms om deze virtuele valuta te kopen of verkopen. Bezoek deze Startpagina als u wilt kopen of verkopen bitcoins. Maar sommige mensen zijn bezorgd over de veiligheid van het geld en de tokens die ze op deze digitale platforms bewaren.

Daarom is de behoefte aan beveiliging een toenemende zorg voor cryptobeurzen. Naarmate meer mensen in Bitcoin gaan handelen, wordt hun bescherming een belangrijk doel voor deze platforms. Daarom implementeren moderne cryptobeurzen gesofisticeerde veiligheidsvoorzieningen of -systemen. Maar hoe kan een Bitcoin-trader of -belegger een veilige cryptobeurs kiezen? Hier zijn de veiligheidskenmerken die u moet overwegen bij het kiezen van een Bitcoinbeurs.

Verzekering

De cryptomarkt kent veel hackers en kwaadwillenden die het geld van Bitcoingebruikers willen stelen. In de meeste gevallen hebben deze criminelen het gemunt op Bitcoinbeurzen en digitale portefeuilles. De grote hoeveelheden geld op cryptobeurzen maken ze populaire doelwitten voor cybercriminelen en hackers. Hoewel de cryptobeurs die u kiest misschien geen hackgeschiedenis heeft, moet u nagaan hoe hij uw fondsen kan recupereren als het onverwachte gebeurt. Kies bijvoorbeeld een cryptobeurs met een verzekerings- of fondsenherstelplan.

Transparantie

Sommige cryptobeurzen worden geconfronteerd met interne en externe bedreigingen. Daarom zijn de beste platforms transparant voor de gebruikers. Een goede Bitcoinbeurs deelt bijvoorbeeld de details van de werking, een uitgebreid stappenplan, een kostenschema en begrijpelijke voorwaarden.

Idealiter zou een Bitcoinbeurs moeten werken op een manier die belanghebbenden en gebruikers in staat stelt de beschermings- en opslagmaatregelen van fondsen te observeren en te beoordelen. Idealiter is transparantie van vitaal belang voor alle Bitcoinbeurzen.

Twee-factor-authenticatie

Een cryptobeursrekening moet 2FA-bescherming gebruiken. Sommige cryptobeurzen bieden verschillende manieren voor gebruikers om het twee-factor authenticatieproces te voltooien. Zo maken sommige platforms gebruik van hardware- en softwareapparatuur. Niettemin is elk platform dat geen 2FA-optie biedt, onveilig.

KYC-verbetering en bescherming van gebruikersgegevens

Legitieme crypto beurzen vereisen dat nieuwe gebruikers het ”ken-uw-klant” verificatieproces voltooien tijdens de registratie. Een vertrouwde Bitcoinbeurs zal uw informatie beschermen zodra u dit proces hebt voltooid. Legitieme platforms nemen KYC-verificatie echter serieus. Het maakt er ook gebruik van om de gebruikers en de hele sector proactief te beschermen.

Systeemprestaties

Een veilige cryptobeurs is betrouwbaar, wat betekent dat hij de bewegingen van een volatiele markt kan weerstaan. Bovendien kan het gebruikersactiviteiten en de nodige liquiditeit ondersteunen om een snellere uitvoering van transacties mogelijk te maken. Niet elke cryptobeurs blijft goed presteren. Op die manier bent u er zeker van dat de platformbeheerders iets ongewoons vroegtijdig opmerken en de nodige maatregelen nemen.

Veiligheidsteam

Elke Bitcoinbeurs zou een stand-by beveiligingsteam moeten hebben, hoewel de meeste cryptotradingplatforms de identiteit van hun cyberbeveiligingsspecialisten beschermen. Op die manier verkleinen zij de kans dat hackers contact met hen opnemen en misbruik van hen maken. Kies niettemin een cryptobeurs die een actief beveiligingsteam heeft. De beveiligingsspecialisten van een goed platform publiceren regelmatig onderzoeksanalyses en rapporten. Zij werken ook samen met andere spelers om de veiligheid in de hele sector te verbeteren.

Gebruikersbescherming

Een veilige Bitcoinbeurs ontwikkelt noodplannen om potentiële zwakheden aan te pakken om de gebruikers te beschermen. Een dergelijk platform heeft bijvoorbeeld een team dat regelmatig gegevens over veiligheidsupdates publiceert. Ook wordt uitgelegd hoe de verzekeringsprogramma’s en -fondsen de gebruikers beschermen. Zo weten gebruikers die het slachtoffer worden van een rekeninginbreuk of geld verliezen door menselijke fouten, hoe zij de nodige hulp kunnen krijgen.

Slotopmerkingen

Sommige Bitcoinbeurzen zijn veiliger dan andere. Daarom moeten Bitcoin-beleggers en -traders hun best doen om veilige cryptohandelsplatforms te vinden. Kies bij voorkeur een platform dat aan deze criteria voldoet.

advertentie
advertentie