Afbeelding
Foto Pexels

Bedrijf in de regio? Sluit een goede zakelijke autoverzekering af

Partnercontent

Wanneer je een eigen bedrijf hebt en je hebt ook een of meerdere auto’s die op naam van het bedrijf staan, dan is het noodzakelijk om voor deze auto’s ook een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Een autoverzekering is verplicht om te hebben, Maar wat is nu eigenlijk een goede zakelijke autoverzekering? 

Waarom een zakelijke autoverzekering afsluiten?

Een Zakelijke autoverzekering is noodzakelijk wanneer je een auto hebt die ook voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt. Een zakelijke auto kan dan op naam van het bedrijf of op naam van jezelf staan. 

Ook wanneer je een personeelslid hebt die in een auto rijdt die op naam van de zaak staat is het nodig om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Met een zakelijke autoverzekering kun je goed en veilig de weg op.

Wat kan je verwachten van een zakelijke autoverzekering

Met een zakelijke autoverzekering ben je er zeker van dat je goed verzekerd de weg op kan gaan. Bij een zakelijke autoverzekering heb je verschillende dekkingen. Wanneer je WA beperkt casco verzekerd bent of wanneer je WA volledig casco gedekt bent kun je vervangend vervoer krijgen mocht dat noodzakelijk zijn.

De zakelijke autoverzekering vergoed schade die aan of door jou zakelijke auto is veroorzaakt. Wanneer je een dekking hebt afgesloten voor de Wettelijke Aansprakelijk, ook wel de WA verzekering genoemd is schade aan derden verzekerd.

Wanneer je een beperkt casco dekking hebt wordt ook schade die aangebracht is aan de eigen zakelijke auto en de spullen die zich in de auto bevinden gedekt. Mocht bij een ongeluk je mobiele telefoon kapot gaan, dan is die bijvoorbeeld meeverzekerd. 

Waarom moet je verschillende verzekeringen vergelijken?

Voordat je over gaat tot het afsluiten van een zakelijke autoverzekering is het een goede zaak als je meerdere verzekeringen met elkaar vergelijkt. Wanneer je dat zou doen, dan kom je er al snel achter dat de polisvoorwaarden heel erg kunnen verschillen per verzekering. 

Door het vergelijken van de verschillende verzekeringen kun je er achter komen welke verzekering het best bij jouw persoonlijke wensen past. Bij het kiezen van je zakelijke autoverzekering kun je kiezen uit de WA verzekering, de Beperkt Casco en de Allrisk verzekering.

De WA - verzekering

Bij een WA verzekering is schade aan derden gedekt en ook de verhaalservice wordt door de verzekering vergoed. Dit is de meest minimale verzekering die je maar kunt hebben voor je auto. De WA verzekering is overigens wel verplicht om te hebben. 

De beperkt casco verzekering

Bij een beperkt casco verzekering kun je gebruik maken van de gratis verhaalservice. Schade aan derden wordt vergoed, net als diefstal, vermissing en schade door joyriding. Ook ruitschade en schade door brand of natuur rampen zal worden vergoed door deze vorm van verzekeren. 

De Allrisk verzekering

Bij een Allrisk verzekering ben je verzekerd voor iedere vorm van schade die aangebracht is aan je auto of de spullen die zich in je auto bevinden. Wil je meer weten over deze dekkingen, dan kun je een kijkje nemen op Alpina.nl.

advertentie
advertentie