Afbeelding
Foto: Shutterstock

Werken met dieren: een verrijking

Partnercontent

Ben je toe aan iets nieuws en ben je een dierenliefhebber? Dan is het tijd voor een switch in jouw carriere. Werken met dieren is namelijk een verrijking van je leven. Je kunt werk vinden in het hele land en het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Twijfel je nog? In dit artikel zetten we alle voordelen voor je op een rij. 

Werk te vinden in het hele land

Door de stijgende huizenprijzen van voornamelijk woningen in de Randstad, verhuizen veel Nederlanders naar andere delen van het land. Dit is natuurlijk pas mogelijk als er ook een baan te vinden is in de desbetreffende omgeving. Gelukkig kun je in het hele land werken met dieren, waardoor je niet aan een bepaalde stad of provincie vastzit. Er zijn namelijk overal dierenartsenpraktijken, maneges en huisdieren die verzorgd moeten worden. Ook in Nieuw-Vennep en omgeving is er voldoende werk met dieren te vinden! 

Kom in contact met jouw favoriete dier

Veel mensen hebben een favoriet dier, zoals katten of paarden. In Nederland zijn er ook veel hondenliefhebbers. Ben je op zoek naar een baan waarin je met honden werkt? Dan is een opleiding tot kynologisch instructeur iets voor jou. Als kynologisch instructeur begeleid je eigenaren bij het trainen en opvoeden van hun hond(en). Tijdens de opleiding leer je van alles over het gedrag, de houding en de stresssignalen van honden. 

Werk in loondienst of als ZZP’er

Is het altijd jouw droom geweest om als ZZP’er te werken? Dat kun je eenvoudig realiseren door te werken met dieren. Je kunt onder andere jouw eigen trimsalon of hondenuitlaatservice beginnen. Het is wel aan te raden om eerst een opleiding te volgen aan een erkende instantie, zoals Aeres Training Centre Barneveld. Dan ben je helemaal voorbereid op jouw werkende leven als ZZP’er. 

Werk je liever in loondienst? Dat kan ook zeker. Je kunt bijvoorbeeld in loondienst werken bij een dierenartsenpraktijk, een dierentuin, asiel of dierenwinkel. 

Goed voor je gezondheid

Het is erg belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Ben je dierenliefhebber? Dan doe je bijna elke dag iets wat je leuk vindt, namelijk werken met dieren. Daarnaast kom je bij veel banen met dieren vaker buiten. Zo kun je aan het werk gaan in de buitenverblijven van een dierentuin of honden in het park uitlaten als je jouw eigen uitlaatservice begint. Geen saaie kantoorbaan voor jou! 

advertentie
advertentie