Afbeelding
Foto: Unsplash

Tips om de zwangerschap een stuk aangenamer te maken

Partnercontent

Als het goed is behoort een zwangerschap, en zeker als het jouw of jullie eerste keer is, tot de mooiste en fijnste momenten uit je leven. Natuurlijk kan er veel verkeerd gaan als je zwanger bent en zijn er soms zorgen, maar zwanger zijn is veel vaker een periode om van te genieten. Zelf kun je ook het een en ander doen om, als je in verwachting bent, die tijd wat aangenamer en leuker te maken. En dat hoeft niet zo ingewikkeld te zijn als het lijkt. In dit artikel hebben we nuttige tips voor je op een rijtje gezet om nog meer te genieten van jezelf, van anderen en natuurlijk van het kindje dat binnenkort het levenslicht gaat zien.

Extra lange navelpiercing tijdens de zwangerschap

Een navelpiercing is tegenwoordig ontzettend populair. Een grote kans dat je een navelpiercing hebt. Als je een hebt is het belangrijk om deze tijdig te vervangen voor een speciale extra lange navelpiercing. Dit is noodzakelijk omdat je buik steeds dikker wordt.

Er zijn verschillende navelpiercings die geschikt zijn voor tijdens een zwangerschap, deze zijn langer en flexibel en hierdoor blijven deze aangenaam.

Er zijn nog steeds genoeg kleurtjes, steentjes en verschillende vormen verkrijgbaar. Dus laat je verrassen door alle mogelijkheden!

Een vrolijke nachthemd

Leuk om aan te schaffen als je het bericht krijgt dat je zwanger bent, zijn ook vrolijke en fleurige nachthemden. Dit type positiekleding, want kies wel voor een model dat meegroeit met je buik, is in allerlei stijlen en varianten verkrijgbaar. De keuze aan dames nachthemden is zo uitgebreid, dat het eigenlijk best lastig kiezen is. Dus koop er gerust meerdere, zodat je lopende week wat kunt wisselen qua modellen.

Richt de babykamer op tijd in

Een van de leukste activiteiten, maar ook wel een intensieve klus, is om de babykamer op een praktische en vooral leuke manier in te richten. Vaak is dit klusje iets voor de mannelijke partner, als je die tenminste hebt. Maar jij als moeder hebt natuurlijk alles te zeggen over de inrichting en stijl van jullie babykamertje. Bij de speciaalzaak Beddies kun je terecht voor de leukste en meest verrassende kinderbedden en wiegjes, om zo te zorgen voor een aangenaam slaapplekje voor jullie kleine wondertje. Maar natuurlijk is alleen een kinderbedje niet voldoende. Regel ook geschikt meubilair, zoals een mooie kast voor de babykleding, een commode en een aantal planken om babyspullen te kunnen opbergen. Houd natuurlijk wel voldoende loop- en bewegingsruimte over en een plekje waar je een badje voor je baby neer kunt zetten. Een vrolijk baby behangetje aan de muur en wat versieringen maken jouw babykamer helemaal af!

Vervang je huidige navelpiercing op tijd

Heb je op dit moment een stoere navelpiercing? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een andere type navelpiercing, die geschikt is voor zwangere vrouwen. Bij speciaalzaken zijn er extra lange navelpiercings te koop, die flexibel meebewegen met de groeiende buik van zwangere vrouwen. Bij gespecialiseerde juwelierszaken kun je, zowel online als offline, terecht voor grappige flexibele navelpiercings, bijvoorbeeld met een kinderwagentje eraan of mooie babyteentjes. Kijk goed om je heen als je een extra lange navelpiercing gaat kopen, want er zijn veel keuzemogelijkheden voor zwangere vrouwen!

Garandeer jezelf van comfortabele, rustige nachten tot aan de bevalling

Je eigen zwangerschap aangenamer maken is verder goed mogelijk door je kleding aan te passen op je groeiende moederbuik. Bij modezaken dames nachthemden kopen die geschikt zijn voor zwangere vrouwen (en dus een flexibele stof hebben), raden we je dan ook zeer aan. De keuze is bij modespecialisten gelukkig reuze. Veel zwangere vrouwen zullen kiezen voor roze nachthemden als ze een dochtertje verwachten. Maar in het assortiment van zichzelf respecterende modezaken kom je natuurlijk ook dames nachthemden tegen met een of meer leuke opdrukken, hemden met korte en lange mouwen en allerlei unieke ontwerpen die je bij andere modewinkels niet snel zult vinden. Bezoek maar eens een online speciaalzaak en verbaas je over het ruime aanbod dames nachthemden in de collectie.

Doe eventueel een zwangerschapscursus, met of zonder je partner

Heb je een beetje stress, omdat je opziet tegen de bevalling en alles wat daar bij komt kijken? Dan gaat het volgen van een goede zwangerschapscursus je helpen om de zwangerschapsduur een stuk aangenamer door te komen. Tijdens dit soort cursussen leer je hoe je de bevalling straks rustig en adequaat moet aanpakken. Ook kun je veel vragen stellen en praten met andere zwangere dames (en de aanwezige partners) over hoe zij deze nieuwe ervaring beleven. Draai gewoon eens een proefles mee en kijk of dit misschien iets voor je is.

advertentie
advertentie