Afbeelding
Foto Pexels

Shirts met lange mouwen de ideale keuze voor elke man

Partnercontent

Je doet het natuurlijk nooit, maar het is soms verleidelijk om eens in de kledingkast van een andere man te kijken. In de gemiddelde kledingkast van de man zul je heel wat t-shirts vinden. In de afgelopen vijftig jaar heeft het t-shirt dan ook een flinke metamorfose ondergaan. Niet alleen de vorm is veranderd maar ook de keuze in het aantal modellen en kleuren is door de jaren heen explosief gestegen. Steeds belangrijker is ook hoe het shirt gemaakt is. Dat kan de keuze soms best lastig maken. 

Vooral als je online een aankoop wilt doen is het aanbod gigantisch en is de herkomst moeilijk te achterhalen. Zoek je comfortabele outfit dan is een t-shirt lange mouwen het ideale uitgangspunt. Een shirt met lange mouwen is een absolute must in de garderobe van elke Nederlandse man. We zien dit het best in het zakelijke kledingstuk. De man met de stevige schouders draagt een shirt met lange mouwen. Het accentueert de schouders en benadrukt een professionele en betrouwbare instelling.

Elk jaargetijde

Het is beslist achterhaald dat de winter en de herfst het ideale jaargetijde zijn voor een shirt met lange mouwen. Juist in de zomer is een katoenen en goed ventilerend shirt met lange mouwen een heerlijk draagbaar kledingstuk. Het klassieke onderhemd kun je in die warmere dagen gerust weglaten. 

Gifvrij katoen

Waarom een t-shirt van gifvrije stof een echte aanrader is zou eigenlijk geen uitleg behoeven. Het draagcomfort van een t-shirt is natuurlijk het belangrijkste argument om te kiezen voor een duurzaam katoenen t-shirt. Maar biologisch kleding van katoen is niet alleen onontbeerlijk om het milieu te sparen, het kent ook andere voordelen. Het heeft vaak ook een keurmerk van goede kwaliteit die langer meegaat, dan t-shirts die je op een willekeurige plek in de aanbieding koopt, van bijvoorbeeld drie stuks voor een tientje. Door duurzaam te leven zorg je automatisch voor een stukje vergroening van de aarde en dus ook van je eigen omgeving.

Verhaal

De aankoop van een t-shirt doe je tegenwoordig makkelijk online of je gaat naar een grote landelijke keten en schaft daar het shirt naar jouw smaak aan. Je staat er dan niet bij stil waar en hoe het product gemaakt is. Bij het verbouwen van katoen kan bijvoorbeeld gif gebruikt worden, terwijl arbeidsomstandigheden in naaiateliers bijvoorbeeld ver onder de maat zijn. Is je kledingstuk uit de mode of ben je er op uitgekeken dan kun je die weggooien, terwijl er ook best een nieuwe bestemming aangegeven kan worden. Als jongere kun je daar best eens bij stil staan. Het kan tevens zo zijn dat een broek of shirt hergebruikt kan worden. Soms kan het zelf dienen als grondstof voor een nieuw product. In de buurt van Hoofddorp is bijvoorbeeld het textielsorteercentrum van participatiebedrijf Spaarne Werkt in Cruquius. Daar worden grote hoeveelheden textiel ingezameld, gesorteerd en hergebruikt.

Draagplezier

Voordat je tot een aankoop van een t-shirt overgaat geeft de speurtocht naar de herkomst misschien nog wel meer voldoening dan het dragen ervan. Je maakt niet alleen indruk op je eerste date met een prachtig kledingstuk het is meteen een boeiend onderwerp van gesprek. Al met al zorgt het ervoor dat je onbezorgd kunt genieten van je aankoop.

advertentie