Afbeelding
Foto Pixabay

Waarom groeit de rol van verzekeringen de laatste tijd in plaatsen als Nieuw-Vennep?

2 mei 2022 om 15:47 Partnercontent

Het maakt niet uit waar je woont, het is altijd handig om jezelf goed te verzekeren. Zo voorkom je namelijk dat je zelf volledig moet opdraaien voor een vergoeding als je een grote rekening voor schade of ziekte krijgt. Verzekeringen spelen dus een belangrijke rol in het leven van de mensen in Nieuw-Vennep en de laatste tijd groeit deze rol zelfs. In dit artikel zullen we proberen uit te leggen waarom.

Meer bewustzijn over hoe belangrijk een verzekering is

Met de jaren zijn er steeds meer verschillende verzekeringen bijgekomen, waardoor mensen al snel de fout maken om te veel, te weinig of dubbel te verzekeren. Bepaalde wettelijke verzekeringen zoals een zorgverzekering, een opstalverzekering en een WA-verzekering heeft iedereen, maar er zijn ook mensen die zich totaal niet bewust zijn van wat ze allemaal kunnen verzekeren. 

Verzekeringen zoals dit zijn bij veel mensen nog niet bekend, waardoor zij zelf voor kosten opdraaien die ze anders gemakkelijk vergoed zouden kunnen krijgen. In de laatste jaren is in Nieuw-Vennep, net als in de rest van Nederland, meer bewustzijn gecreëerd over het belang van verschillende verzekeringen. Ondanks dat de kans dat er in Nieuw-Vennep iemand inbreekt in je huis iets kleiner is dan in de rest van Noord-Holland, zijn er toch meer verzekeringen tegen diefstal afgesloten.

Het aantal inbraken is namelijk wel afgenomen, maar mensen hebben wel steeds meer en waardevollere spullen in huis. Een gemiddeld huishouden in Nieuw-Vennep heeft per gezinslid een smartphone, een laptop en vaak ook nog een tablet. Dit zijn spullen die gemakkelijk gestolen kunnen worden, ook als je ze meeneemt buiten het huis. 

Helaas is het met verzekeringen vaak zo dat het een keer mis moet gaan voordat je leert dat het ook anders kan. Veel mensen hebben er een keer mee te maken gehad dat er iets werd gestolen, waarna ze er pas achteraf achter kwamen dat ze zich hier ook voor hadden kunnen verzekeren. Bij hun volgende aankoop sluiten ze dan wel een verzekering af.

Gemakkelijk online verzekeringen afsluiten

Voorheen moest je voor het afsluiten van een verzekering nog helemaal naar het kantoor van de verzekeraar en in kleinere plaatsen als Nieuw-Vennep was er vaak niet veel keuze uit verschillende aanbieders. Met een beetje pech was je als inwoner daardoor aangewezen op de enige, dure aanbieder in de buurt. Daardoor is het al snel verleidelijk om voor bepaalde dingen helemaal geen verzekering af te sluiten.

Tegenwoordig is dat wel anders. Online kun je gemakkelijk alle verzekeringen met elkaar vergelijken en bekijken wat voor jou de beste keuze is. Door slechts een paar gegevens over je persoonlijke situatie in te vullen, krijg je meteen de prijs voor een verzekering bij alle verschillende aanbieders. 

Bij sommige producten wordt er ook meteen een verzekering aangeboden. Wanneer je bijvoorbeeld een smartphone koopt, krijg je meteen een aantal opties voor de verzekering van het apparaat te zien. Vaak is het ook nog zo dat de verzekering goedkoper is als je alles in één keer afsluit. 

Verzekeringen voor jonge ondernemers

In de laatste jaren is ook het aantal jonge ondernemers in Nieuw-Vennep sterk gegroeid. Zij moeten zichzelf en hun bedrijf verzekeren tegen eventuele tegenvallers. Met een verzekering zorgen zij er bijvoorbeeld voor dat hun inkomsten niet wegvallen op het moment dat ze even niet kunnen werken. 

Veel ondernemers die veel eerder zijn begonnen, hebben deze verzekeringen niet. Zij sparen niet voor een pensioen en op het moment dat ze hoge kosten hebben wordt dit allemaal van de bedrijfsrekening betaald. Nieuwe ondernemers proberen dit te voorkomen door zichzelf goed te verzekeren. Ze hebben daarbij zeker geleerd van de fouten die de vorige generatie heeft gemaakt. 

Daarbij worden startende ondernemers ook veel meer gewezen op alle mogelijkheden die ze hebben op het gebied van verzekeringen. Zodra zij hun bedrijfje aanmelden bij de Kamer van Koophandel, krijgen zij een heel pakket met adviezen over verzekeringen mee. De bewustwording is daardoor aanzienlijk gegroeid, wat er zeker toe heeft geleid dat de rol van verzekeringen is gegroeid.

Bedrijven die verzekeringen verkopen spelen daar ook slimmer op in. Zodra er in Nieuw-Vennep een nieuw bedrijf wordt geregistreerd, sturen zij meteen een brief met daarin alle communicatie op het gebied van verzekeringen voor jonge ondernemers. Het wordt op die manier erg gemakkelijk gemaakt om meteen alle verzekeringen bij dezelfde aanbieder af te sluiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie