Afbeelding
Foto: Pexels

Vier manieren waarop men in de beurs investeert

Partnercontent

Iedereen wil graag de financiën op orde hebben. Maar in deze chaotische wereld lijkt het alsof er steeds meer obstakels op de weg liggen. Zo is er steeds meer wetgeving, lijdt men onder de stijgende gasprijzen en is de inflatie extreem hoog. Hoe kun je nou rijker worden als dit allemaal tegen zit? Via de beurs is er nog steeds de mogelijkheid om jouw vermogen te laten groeien. Daarbij zijn er meerdere manieren om dit voor elkaar te krijgen. Ben jij benieuwd welke manieren dit zijn? Lees dan snel verder, want in dit artikel leggen we je uit op welke vier manieren je in de beurs investeert.

Door middel van een ETF

De eerste wijze om in de beurs te investeren, is via Exchange Traded Funds (ETF’s). Een ETF is een indexfonds waarbij de gemiddelde waarde van een bepaald aantal aandelen genomen wordt als prijs van deze token. Het doel van een ETF is om zo accuraat mogelijk de koerswaarde van een bepaalde beursindex te volgen. Daardoor is het ook logisch dat ETF’s ook op de beurs zijn te verhandelen. Als jij een manier wil vinden om in aandelen te handelen maar op een wijze die minder risico’s kent, is een ETF een goede manier om dit te doen.

Via aandelen

Een andere manier om in de beurs te investeren, is door middel van aandelen. Een aandeel is een certificaat waarop staat dat jij voor een bepaald deel eigenaar bent van een groot bedrijf. In ruil voor een aandeel ontvangt een bedrijf een bedrag die het gebruikt om bepaalde investeringen te doen waardoor het uiteindelijk meer winst wil maken. In aandelen handelen is de populairste manier om te investeren op de beurs.

Door middel van staatsobligaties

Ook kun je op de beurs investeren door middel van staatsobligaties. Dit middel staat bekend als een goede optie voor beleggers die minder risico willen nemen. De kans dat een staatsobligatie qua waarde in rook op gaat is immers erg klein. Dit komt doordat niet een bedrijf, maar een land jouw geld nodig heeft om de begroting rond te maken. Hier tegenover ontvang je een eigendomscertificaat die je voor winst kunt verkopen en ook nog eens een rentepercentage. Voor een investeerder die op de beurs risico-avers wil handelen, is dit zeker een interessante optie.

Via goederen

Tot slot kun je ook op de beurs investeren door in goederen te beleggen. Denk dan aan bijvoorbeeld graan of olie. Bedrijven maken namelijk langetermijncontracten met partijen die bepaalde goederen verkopen. Soms fluctueren de prijzen van goederen, zoals olie, waardoor je winst kunt maken door een vat olie voor een hoger bedrag te verkopen. Er bestaan talloze soorten goederen waardoor het met deze methode mogelijk is om een bepaalde niche te vinden op het vlak van beleggen. Dit geldt met name als jij een expert gebied op een bepaald gebied. In goederen handelen is een onderbelichte optie om op de beurs te komen, maar zeker geen optie om te onderschatten.

advertentie