Afbeelding
Photo by Jürg Kradolfer on Unsplash

Hoe werklozen kunnen profiteren van Bitcoin

11 november 2021 om 14:30 Partnercontent

Het is een veelgehoord argument dat Bitcoin alleen in het voordeel is van de technisch onderlegde en financieel welgestelde leden van de samenleving. Veel studies hebben echter aangetoond dat Bitcoin een van de grootste wapens kan zijn in de strijd tegen armoede en financiële achterstand. Er zijn veel manieren waarop werklozen kunnen profiteren van Bitcoin. In het volgende artikel wordt besproken hoe Bitcoin de werklozen helpt. 

Grotere financiële inclusie

De werkloosheidscijfers zijn gewoonlijk zeer hoog in ontwikkelingslanden. Bovendien ontbreekt het in de meeste van deze regio’s aan bankdiensten. De meerderheid van de bevolking in die landen heeft ook geen kwaliteitsonderwijs genoten, waardoor zij geen toegang heeft tot financiële diensten. Bitcoin vereist echter geen technische vaardigheden of toegang tot bankdiensten. Iedereen met een smartphone en toegang tot het internet kan gemakkelijk gebruik maken van Bitcoin. De meeste mensen in ontwikkelingslanden hebben smartphones, internet en basisonderwijs, waardoor ze Bitcointransacties kunnen uitvoeren. 

Er bestaan tegenwoordig veel Bitcoin-platforms, zoals https://bitcoins-era.nl/, die tutorials voor beginners en andere bronnen aanbieden om over Bitcoin te leren en het te gebruiken. Platforms zoals cryptobeurzen vereisen weinig kapitaal voor de handel in Bitcoin. Daardoor kunnen zelfs de lager opgeleiden en werkende mensen deel gaan uitmaken van het globale financiële systeem. 

Economische mogelijkheden

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale munt die ook diverse economische mogelijkheden biedt. Werklozen kunnen die kansen ook aangrijpen om geld te verdienen en hun levensstandaard te verbeteren. Naast het verhandelen van Bitcoin op cryptobeurzen zoals hierboven genoemd, kunnen mensen ook geld verdienen met Bitcoin via holdings en mining. Mensen met computerskills kunnen zich bezighouden met het minen van Bitcoin om inkomsten te genereren. Ze zouden ook geld kunnen verdienen door Bitcoin-aandelen te accumuleren. Dat is echter een langetermijnstrategie die tijd vergt voordat er winst kan worden gemaakt. Veel Bitcoin-bedrijven zijn voortdurend op zoek naar mensen om hun diensten en producten te promoten. In de meeste van die banen kan op afstand worden gewerkt met een laptop, computer of smartphone, en het internet. Wie werkloos is maar Bitcoin kent, kan ook geld verdienen met de online marketing van die producten en diensten. Verwijzingswebsites behoren tot de populairste platforms die dergelijke mogelijkheden bieden. 

Onbeperkte toegang tot kapitaal

De meeste ontwikkelingslanden hebben strenge regelgevende maatregelen die het kapitaalverkeer over hun grenzen beperken. Dat maakt het voor die regio’s veel moeilijker om toegang te krijgen tot fondsen voor bedrijven en andere economische activiteiten. Bitcoin kan dat probleem oplossen omdat het een gedecentraliseerde munt is, die niet onderworpen is aan enig overheidsgezag. Dat betekent dat zelfs de instellingen in de opkomende economieën mensen niet kunnen verbieden betalingen in Bitcoin te versturen of te ontvangen.. Bovendien kan geen enkele overheid het aanbod van Bitcoin beïnvloeden. Daardoor krijgen werklozen gemakkelijk toegang tot kapitaal voor de aankoop van gewone goederen en diensten en voor investeringen. Bitcoin maakt ook peer-to-peer leningen mogelijk. Het zal misschien geen einde maken aan de werkloosheid, maar het zou de kansen van werklozen om geld te krijgen voor dagelijkse behoeften en startende ondernemingen aanzienlijk kunnen vergroten. 

Lagere transactiekosten

Werklozen beschikken niet over de nodige financiële middelen, en de hogere transactiekosten die door de traditionele banksystemen worden aangerekend, maken hun leven nog moeilijker. Het belet hen kleine geldbedragen te verzenden en te ontvangen. Bitcoin zou echter de beste oplossing voor dergelijke beperkingen kunnen zijn, aangezien de transactiekosten relatief lager zijn. In tegenstelling tot bankoverschrijvingen en creditcards zijn er bij Bitcointransacties geen tussenpersonen betrokken. In plaats daarvan vinden ze plaats op de blockchain, wat de transactiekosten aanzienlijk verlaagt. Bijgevolg kunnen gebruikers kleine geldbedragen verzenden en ontvangen wanneer het hen uitkomt. Dat verlicht de financiële lasten van grensoverschrijdende geldtransfers en verbetert tevens de toegang tot kapitaal. 

Bitcoin kan geen einde maken aan werkloosheid en armoede, maar het kan de kansen van mensen om aan kapitaal te komen en investeringen te doen wel aanzienlijk vergroten. Het biedt ook diverse economische mogelijkheden, die werklozen kunnen benutten om hun levensstandaard te verbeteren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie