Afbeelding
Foto: Unsplash

De kosten van het professioneel laten reinigen van een vloerkleed

Partnercontent

Een vloerkleed schoonmaken is van essentieel belang om de mooie uitstraling ervan te behouden en er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Aan de slag gaan met schoonmaaktips voor die je zelf kunt uitvoeren biedt op lange termijn helaas niet het gewenste resultaat. Omdat een vloerkleed reinigen kosten met zich meebrengt indien je het professioneel laat doen, is het handig om van te voren eerst een totaalplaatje hiervan in kaart te brengen. Ben je van plan om binnenkort een ervaren tapijtreiniger in te huren? Dan kunnen wij je op weg helpen door deze kosten op een rijtje te zetten. Het berekenen van deze kosten hangt namelijk nauw samen met verschillende factoren die kenmerkend zijn voor jouw persoonlijke situatie.

Wat is het type vloerkleed dat je wilt laten reinigen?

Dit is een van de belangrijkste factoren die tapijtreinigers gebruiken om de kosten van het het reinigen te bepalen. Een laagpolig vloerkleed, dat een een hoogte van minder dan 1 cm heeft zal voordeliger uitvallen, omdat bij het schoonmaken van de draden van een hoogpolig vloerkleed kosten gepaard gaan met het aantal extra cm’s waarvoor reiniging benodigd is. Een hoogpolig tapijt vereist tevens een andere reinigingsmethode. Laat je dus goed informeren door een professional die hiermee voldoende ervaring heeft.

Het materiaal van het vloerkleed dat gereinigd moet worden

Synthetisch materiaal reageert nu eenmaal anders op chemische middelen en hitte dan natuurlijk materiaal. Indien het vloerkleed gemaakt is van 100% natuurlijke vezels zoals bijvoorbeeld wol, dan is reiniging door middel van stoom of heet water uitgesloten. In dergelijke gevallen zal er een “droge” reinigingsmethode toegepast moeten worden. Dit is ook het geval bij een combinatie van beide elementen.

De totale oppervlakte van de ruimte

Wat is het totale oppervlakte van de ruimte die het vloerkleed in beslag neemt? Dit is een tweede factor die bepalend zal zijn voor de kosten van professionele reiniging. Hoewel er vaak een aantrekkelijke korting verkrijgbaar is voor het reinigen van een complete woning of meerdere ruimtes, kun je ervan uitgaan dat het aantal vierkante meters dat het tapijt inneemt een enorm grote rol speelt bij de prijsbepaling van het bedrijf.

Extra vuil of vlekken veroorzaakt door huisdieren

Indien een vloerkleed hardnekkig vuil of vlekken vertoont, zoals olievlekken of urine en ontlasting van huisdieren zal daar gemiddeld een hoger prijskaartje aan hangen. Dergelijke vlekken zijn moeilijker te verwijderen dan alledaagse en dit wordt dan ook meegenomen in het totale kostenplaatje. Het is dus handig om dit van te voren door te geven aan de tapijtreiniger, zodat het niet achteraf wordt doorberekend.

Het verplaatsen van groot meubilair en zware items

 Moet er een piano of ander zwaar meubilair verplaatst worden voordat de reiniging plaats kan vinden? Dan is het verstandig dit vooraf door te geven. Ook dit is namelijk van belang voor het schoonmaakbedrijf. Waar kunnen deze spullen tijdens het schoonmaken geborgen worden en moet er extra mankracht aanwezig zijn om ze te verplaatsen? Uiteraard kun je hier ook zelf zorg voor dragen, maar als je hulp nodig hebt dan zal een bekwaam bedrijf dit tegen een kleine vergoeding in orde maken.

Aanzienlijke waterschade of andere calamiteiten

 Is er sprake van waterschade en is het vloerkleed doordrenkt van een andere vloeistof?

Dan is het zaak hiervan melding te maken alvorens de reiniging plaats zal vinden. Er is namelijk extra expertise vereist om in een dergelijke situatie het vloerkleed adequaat te reinigen en ook dit kan additionele kosten met zich meebrengen. Hierbij geldt echter dat wijsheid boven geluk staat, dus neem geen extra risico’s indien je verzekerd wilt zijn van een uitstekend resultaat.

De verschillende professionele reinigingsmethodes

Tapijtreinigers maken gebruik van verschillende tactieken en schoonmaakmethodes. Hierbij geldt dat sommige methoden kostbaarder zijn dan anderen. Dit heeft voornamelijk te maken met de prijs van de apparaten worden ingezet om de juiste methode te kunnen gebruiken. die Informeer dus van te voren naar de werkwijze van het bedrijf. Zo kun je het onderscheid maken tussen de prijs en kwaliteitverhouding die er aangeboden wordt. Bedenk hierbij wel dat er voor verschillende methoden ook andere apparatuur gebruikt wordt, welke kan bijdragen aan de uiteindelijke kosten van het reinigen.

Om precies te weten wat je precies kwijt bent aan het schoonmaken van een vloerkleed dien je met bovenstaande tips rekening te houden. Simpelweg een bedrijf inhuren zonder vooraf deze factoren eerst door te geven of in te calculeren kan dus een dure aanbesteding in petto hebben. Wil je deze uitgave echter goed geïnformeerd op papier zetten? Dan moet je deze adviezen absoluut niet onder het tapijt schuiven.

advertentie