
Zo kies je het juiste opzetzwembad
16 juli 2021 om 11:45 PartnercontentNu de temperaturen van jaar tot jaar stijgen, zeker in de zomer, dromen we allemaal van een eigen zwembad in onze tuin. Een opzetzwembad is daarbij erg populair, maar er bestaan meerdere soorten van deze zwembaden. Dat maakt kiezen zeker niet makkelijker, integendeel. Die keuze hangt uiteindelijk af van je eigen verwachtingen, van het gebruik van je toekomstig zwembad en uiteraard van je beschikbare budget. Kortom, waarmee hou je best allemaal rekening bij het kiezen van het juiste zwembad voor in je tuin? Dit soort zwembad kies je makkelijk online, zoals bij Heuts.
Het verschil tussen een opzetzwembad en een inbouw zwembad
Zeg nu zelf, niets is toch leuker dan samen met je kids ravotten en baantjes trekken in je eigen zwembad in je tuin? Met de kinderen ravotten of baantjes trekken in je eigen tuin. Tot voor kort was de prijs van een eigen zwembad voor velen niet haalbaar, maar daar komt nu gelukkig verandering in. Een zwembad voor je tuin wordt stilaan voor iedereen betaalbaar. De prijs van je eigen zwembad is vooral afhankelijk van het soort zwembad dat je kiest. Je zult moeten kiezen voor een opzetzwembad of een inbouw zwembad. Zoals hun naam het al laat vermoeden, wordt een inbouw zwembad in de grond geplaatst, een opzetzwembad bovengronds. Opzetzwembaden zijn best betaalbaar, maar ook dan zul je moeten kiezen. Ook van dit soort zwembaden bestaan er meerdere soorten.
Leg eerst je budget vast
Voor je met je zoektocht naar het meest geschikte zwembad voor je tuin start, leg je best eerst je beschikbare budget vast. Dat maakt kiezen een stuk makkelijker. Wanneer je weet wat je aan je zwembad mag en kunt besteden, wijk je daar best niet meer vanaf. Dat kiest niet alleen makkelijker, maar zorgt er tegelijk voor dat je geen onhaalbare dromen najaagt.
De beschikbare ruimte
Bepaal vooraf ook de plaats van je zwembad in je tuin met de juiste afmetingen. Zorg er voor dat je naast je zwembad over genoeg ruimte beschikt om veilig in en uit je zwembad te stappen. Maar ook voor het plaatsen van je tuinset, van eventuele aanplantingen en van zwembadaccessoires.
Meerdere soorten
Besloot je een opzetzwembad te kopen? Ook dan zul je moeten kiezen uit meerdere soorten zwembaden. Een opblaasbaar zwembad is het meest eenvoudige. Daarnaast is vooral een Intex zwembad populair. Zwembaden met een metalen en een houten frame horen eveneens bij de mogelijkheden. Je uiteindelijke keuze hangt vooral af van je budget en de beschikbare plaats in je tuin, maar je persoonlijke voorkeur speelt uiteraard ook mee.
Opblaasbaar zwembad
Dit is ongetwijfeld het meest eenvoudige opzetzwembad. Vooral voor gezinnen met kleine kinderen is zo een opblaasbaar zwembad een goede start. Kleuters en peuters die nog moeten leren zwemmen voelen zich het veiligst in zo een opblaasbaar zwembad. Er zijn ook grotere opblaasbare zwembaden uit stevig rubber. Die bieden dezelfde voordelen als een opzetzwembad maar zijn wel veel goedkoper. Een opblaasbaar zwembad is makkelijk en snel geplaatst. Een groter opblaasbaar zwembad beschikt over een goede filter. Met zo’n filter bespaar je heel wat tijd bij het vervangen van het water. Een opblaasbaar zwembad is:
- Goedkoop
- Eenvoudig en snel geplaatst
- Kun je makkelijk en snel opbergen
- Na het seizoen beschik je weer over je volledige tuin
Houten opzetzwembad
Een houten zwembad kan zowel op als ingebouwd worden. Beiden geven een belangrijke meerwaarde aan je tuin en je woning en worden makkelijk opgebouwd. Een opbouw zwembad uit hout wordt meestal als kant-en-klare set geleverd. Je kunt het dus makkelijk zelf opbouwen. Een opbouwzwembad van hout is ideaal wanneer je snel wilt genieten van een stijlvol zwembad in je eigen tuin. Houten opzetzwembaden zijn er in meerdere varianten. Woon je in hartje stad en is je beschikbare ruimte beperkt? Dan is een compact stadszwembad met een beperkte inhoud een goed alternatief.
Metalen opzetzwembad
Gaat je voorkeur uit naar een duurzaam, veilig en stevig opzetzwembad? Kies dan voor een opzetzwembad met een gegalvaniseerd metalen frame en sterke wanden. Het frame wordt gevormd door metalen buizen met een al dan niet stalen wand waarin een stevige liner is geplaatst. Het frame is rond, ovaal of recht zijn van rond ovaal recht en bepaalt de vorm van je zwembad. Metalen opzetzwembaden staan op een grondzeil om de liner te beschermen. Grote metalen opzetzwembaden hebben meestal een stalen wand die tegen de steunberen rust. Die metalen wand is nodig om de zijdelingse druk van het water en mogelijke schokken op te vangen. Kleine metalen opzetzwembaden beschikken meestal alleen over een buizenframe en een liner. Er zijn nu ook al wanden met een leuke print in de handel. Deze metalen opzetzwembaden zijn:
- Sterk
- Hebben een lange levensduur
- Kunnen ook als half opbouw en inbouw of als inbouwzwembad worden gebruikt
- Makkelijk zelf te plaatsen
- Duurzaam en weerbestendig
- Hebben een lange levensduur
Intex zwembad
Intex opbouwzwembaden zijn erg populair. Dit soort zwembaden kun je makkelijk zelf opstellen, zijn budgetvriendelijk en beschikken over een gepatenteerde zwembadliner of wand van je zwembad. Die is in dit geval gemaakt van versterkt drieledig kunststof, meestal PVC, en sterk en krasbestendig materiaal. Zowel kleine als supergrote Intex zwembaden voldoen aan de strenge wet- en regelgeving op het vlak van veiligheid. Zorg er voor dat je Intex opzetzwembad stabiel en dus waterpas staat. Deze zwembaden zijn verkrijgbaar in diverse formaten en zijn standaard meestal met een Intex pomp uitgerust. Kies je voor een compleet opzetzwembad? Koop dan je Intex opzetzwembad als pakket bestaande uit een Intex pomp, Intex afdekzeil en een Intex zwembadtrap.