Afbeelding
Poldermuseum

Ontdek Heerhugowaard met deze tips

28 mei 2021 om 14:50 Partnercontent

Dat Nederland ook een heel mooi vakantieland is, hebben we de afgelopen zomer massaal ontdekt. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er in 2020 voornamelijk vakanties in Nederland waren gepland. Dit komt uiteraard door de coronacrisis en de lockdowns op verschillende plekken ter wereld, waardoor het reisadvies voor menig bestemming op oranje of zelfs rood kwam te staan. 

Wat opvallend is, is dat de Nederlandse toerist niet alleen naar grote steden ging, maar ook juist de kleinere steden zoals Heerhugowaard ontdekte. Van plan om dit jaar (weer) in eigen land op vakantie te gaan? Hieronder lees je enkele tips voor activiteiten en bezienswaardigheden in Heerhugowaard.

Waarom een bezoekje brengen aan Heerhugowaard?

Er is een aantal redenen op te noemen waarom Heerhugowaard zeker het bezoeken waard is. De stad heeft bijvoorbeeld een hele landelijke en groene ligging in Noord-Holland, maar mag zeker geen dorp genoemd worden. Je hebt hier het gemak van de grote stad in de buurt waarbij je tegelijkertijd volop kunt genieten van het groen. Daarnaast ligt Heerhugowaard in de buurt van andere leuke steden. Vanaf de stad kun je bijvoorbeeld met gemak een dagje naar Alkmaar of pak de veerboot en ontdek Texel voor een dagje. 

Wat ook niet mag missen, is het feit dat Heerhugowaard gemakkelijk te bereiken is. Je kunt er zowel met het openbaar vervoer als met de auto eenvoudig naartoe. Tot slot is er van alles te doen en te beleven. Het maakt niet uit of je er juist van houdt om actief bezig te zijn of wanneer je het juist fijn vindt om lekker door de stad te slenteren. Er is voor ieder wat wils te doen en te zien. Hieronder vind je meer informatie over enkele leuke activiteiten in Heerhugowaard.

Shoppen in Heerhugowaard

Wist je bijvoorbeeld dat je heel goed kunt shoppen in Heerhugowaard? De stad kent een bruisend centrum met allerlei grote winkels, kleine boetieks en lokale eet- en drinkgelegenheden. Dé plek waar je als shopliefhebber moet zijn, is Winkelcentrum Middelwaard. Hier vind je meer dan 150 winkels: van kledingwinkels tot elektronicazaken en van beautyzaken tot een supermarkt. Voor een welverdiende pauze vind je er ook volop lunchrooms en restaurants. Ook is er met regelmaat een markt te vinden in Heerhugowaard. In de agenda van Heerhugowaardsdagblad.nl vind je meer informatie over dergelijke activiteiten in de stad. Ook lees je hier meer over het laatste nieuws uit Heerhugowaard, zodat je goed voorbereid op pad kunt gaan.

Ontdek de natuur van Heerhugowaard

Net als de natuur van Nieuw-Vennep is er volop groen te ontdekken in Heerhugowaard. Huur een fiets of nog leuker: huur een oldtimer en maak een tour in de omgeving. Je zult al gauw zien hoe groen het in en rondom Heerhugowaard is. Op deze manier leer je ook nog eens het meest van dit bijzondere stukje Nederland. Maak onderweg een stop bij een restaurant, zoals het pannenkoekenrestaurant van Heerhugowaard, of bezoek een van de boerderijen in de buurt. Er is op veel plekken lokaal eten en drinken te koop, zoals eieren, aardappelen, kaas en melk. Ook vind je veel onbemande kramen of tafels met bloemen, planten en kruiden om te kopen. Leuk als aandenken of souvenir om mee naar huis te nemen.

Bezoek het Poldermuseum

Ben je nou helemaal verrast door de polders in deze provincie? Dan is het extra leuk om het Poldermuseum in Heerhugowaard te bezoeken. Dit museum is in 1979 begonnen als stichting en vertelt je meer over de geschiedenis van de polders. Je vindt er onder andere een vaste collectie met interessante archeologische vondsten en cultuurhistorische voorwerpen en een wisselende expositie. Een bezoek aan het Poldermuseum is leuk voor jong en oud en past perfect in een dagje Heerhugowaard ontdekken. Ben je met kinderen op pad? Wissel het museum dan af met een leuke speeltuin zoals de speeltuin bij het Speelbos Waarderhout - een populaire plek voor gezinnen met kinderen. Er is ook een vestiging van Ballorig te vinden in Heerhugowaard.

Overdekt dagje uit in Heerhugowaard

Het Poldermuseum is ook ideaal om te bezoeken wanneer het weer een keer niet meezit. Er zijn nog talloze andere activiteiten die je kunt ondernemen op een regenachtige dag. Kom bijvoorbeeld eindeloos springen en spelen bij Jumpsquare Heerhugowaard of bezoek een van de bowlingcentra en poolcentra. Wat ook leuk is, en wat helemaal bij deze tijd past, is een bezoekje aan een escape room wanneer dergelijke locaties weer geopend zijn. Of bind tot slot de latten onder en ga op skiles bij SkiRun Heerhugowaard. Er is voor iedere leeftijd wel iets te beleven in deze bruisende stad in Noord-Holland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie