Afbeelding
De juiste kantoormeubelen

Last van je rug? Probeer dit eens!

30 november 2020 om 10:48 Partnercontent

Heel veel Nederlanders hebben er wel eens mee te maken: rugpijn. Door verkeerd tillen of zitten kan je last krijgen van je rug. Rugpijn kan erg vervelend zijn en je belemmeren in je dagelijkse bezigheden. ’s Ochtends uit bed stappen is voor veel mensen al een opgave, met rugpijn wordt dat nog moeilijker! Ook simpele handelingen als het strikken van je veters, bukken om iets uit een keukenkastje te pakken of je afdrogen na een douchebeurt worden opeens een stuk lastiger met rugpijn. Rugpijn ontstaat echter niet vanzelf, dus als je de oorzaak aanpakt, kan je van je rugpijn af komen of deze op zijn minst verminderen. Hier een aantal tips om rugpijn tegen te gaan!

Rek- en strekoefeningen

De oorzaak van rugpijn ligt vaak in het aannemen van een verkeerde houding. Doordat mensen verkeerd zitten of verkeerde bewegingen maken, kunnen de spieren in je rug stijf worden en pijn gaan doen. Daarom is het goed om je rugspieren op een dag extra aandacht te geven, zodat deze soepel blijven en geen of minder pijn gaan doen. Begin je dag dus eens met wat rek- en strekoefeningen, en herhaal dit midden op en aan het eind van de dag. Zo blijven je spieren soepel!

Zorg voor een goede houding

Een goede houding is essentieel om rugpijn te voorkomen, tegen te gaan en te verhelpen. Veel mensen brengen een groot deel van hun dag door achter een bureau. Het is dus van groot belang om over de juiste kantoormeubelen te beschikken waaraan je een goede houding aan kan nemen. Een keuze voor de juiste bureaustoelen op kantoor kan een wereld van verschil maken voor het welzijn van je rug.

Nog steeds rugklachten?

Als je ondanks het navolgen van deze tips nog steeds last van je rug hebt, is het een goed idee om je huisarts te benaderen. Het kan namelijk zijn dat je rugpijn andere medische oorzaken heeft waarbij je huisarts je verder kan helpen. Trek daarom tijdig aan de bel, want rugpijn hoeft niet voor altijd te zijn!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie