Afbeelding
Geld investeren

Op welke slimme manieren kan je je geld investeren?

26 oktober 2020 om 09:46 Partnercontent

Voor het geld dat je op de bank hebt staan, heb je hard gewerkt. Dan wil je natuurlijk niet dat het daar blijft staan en alleen maar geld kost. Je wilt rendement behalen! Maar wat zijn nou slimme manieren om je geld te investeren? We zetten een aantal mogelijkheden op een rij voor je.

Zelf beleggen of laten beleggen

Het eerste waar je aan denkt wanneer je rendement wilt behalen met geld dat je over hebt, is beleggen. Een beleggersrekening openen is daarvoor de eerste stap. Hiermee zie je precies welke beleggingen je op elk willekeurig moment hebt en hoe die ervoor staan.

Na het openen van een beleggersrekening kun je ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het kopen en verkopen van aandelen. Voor velen is dit net zo goed een hobby als een manier om geld te verdienen. Maar het is ook mogelijk om je geld te laten beleggen door experts. Zij spreiden de risico’s voor je en kijken naar de beste investeringen voor de lange termijn.

Duurzaam investeren is verstandig

Er is een reden voor dat het aantal woningen met zonnepanelen flink groeit. De terugverdientijd ervan wordt steeds korter en daardoor wordt een dergelijke investering steeds interessanter. Bovendien stijgt de waarde van de woning door de duurzame maatregelen die je getroffen hebt. Het brengt zijn geld dus altijd weer op.

Naast zonnepanelen zijn er nog meer manieren waarop je duurzaam kunt investeren. Bijvoorbeeld door je woning zo goed mogelijk te isoleren, het aanbrengen van onderhoudsvrije kunststof kozijnen en deuren, maar ook door te overwegen of een warmtepomp interessant is voor je.

Creatief investeren kan ook

Naast de ‘standaard’ investeringen kun je ook creatievere paden bewandelen. Zo is het bijvoorbeeld heel rendabel om te investeren in LEGO-sets. Houd ze netjes in de doos, bewaar ze enkele jaren en je kunt ze met een flink rendement doorverkopen. Dat geldt voor wel meer soorten investeringen waar je vast niet direct aan had gedacht.

Dat je met het kopen van kunst een grote klapper kunt maken, dat wist je vast al. Maar wat dacht je van investeren in whisky? Door de opkomende welvaart in Azië stijgt de vraag naar whisky enorm, terwijl het aanbod niet mee kan met de vraag. Het gevolg daarvan is dat de prijzen stijgen. Hier kun je van profiteren door te investeren in de whisky’s waarvan jij verwacht dat ze veel geld waard zullen worden. En mocht dat niet het geval zijn, dan kun je ze altijd nog zelf nuttigen.

Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie