Afbeelding
Foto door form PxHere

MeerWaarde ook in tijden van corona bereikbaar

Partnercontent

MeerWaarde, de welzijnsorganisatie in de gemeente Haarlemmermeer, is bezig om zo snel mogelijk nieuwe diensten te ontwikkelen. Ook wil het de al bestaande activiteiten in een ander jasje aan kunnen bieden. Dit is natuurlijk noodzakelijk vanwege het coronavirus en alle maatregelen omtrent COVID-19.

MeerWaarde CoronaPunt
De organisatie verleent de diensten nu dus anders, maar alsnog zijn ze goed bereikbaar. Zo werd vorige week MeerWaarde CoronaPunt geopend. Dit is een speciale telefoonlijn voor inwoners en organisaties die vragen hebben. Daarnaast kun je bij deze lijn ook terecht met zorgen, want dat is natuurlijk logisch in deze lastige tijden. Medewerkers van MeerWaarde zullen de bellers te woord staan.

MeerWaarde blijft dichtbij
In de afgelopen weken is MeerWaarde dus al druk bezig geweest om nieuwe diensten te ontwikkelen. Dit zal in de komende tijd ook zo blijven. Hierbij ligt de focus met name op preventie en presentie op afstand, maar toch dichtbij. Dat is op het moment lastig. De sociale werkers kunnen natuurlijk eigenlijk niet op locatie komen terwijl een isolement van ouderen en andere kwetsbare personen dreigt. MeerWaarde wil dit logischerwijs voorkomen. Hiervoor maakt het gebruik van alle vrijwilligers die zich spontaan hebben aangemeld, maar zij moeten wel goed gematcht worden.

Benadering op een digitale manier
Toch zullen de sociaal werkers en makelaars de bekende inwoners met name benaderen op een digitale manier, waarbij dus gebruik wordt gemaakt van het internet. Ze doen dit op een actieve wijze via WhatsApp, e-mail of beeldbellen, wat de gemeenteraad ook al doet. Mocht dit niet mogelijk zijn dan is het ook mogelijk om het te doen via de telefoon, een brief of een kaartje. Dit zal voornamelijk gedaan worden bij mensen die bekend zijn bij MeerWaarde en alleen wonen. Op deze manier worden er contactmomenten gecreëerd voor een praatje.

Jongerenwerk op straat
De jongerenwerkers van MeerWaarde zullen juist meer actief zijn in de buurt, aangezien er alsnog jeugd rondhangt. Dit kan komen omdat ze zich niet voldoende bewust zijn van de gezondheidsrisico's dat het coronavirus met zich meebrengt. Daarnaast missen de jongeren ook het bewustzijn over het gevoel dat rondhangen bij anderen oproept. Natuurlijk wordt hier ook in meegenomen dat de jeugd verveeld is aangezien er weinig te doen is.

advertentie