Illustratie van het Mercator-gebouw.
Illustratie van het Mercator-gebouw. PR

Dorpsvoorzitter Martijn Schouten: ‘Laat de Vennepers daar een oordeel over vellen’

5 oktober 2023 om 17:12 Overig

NIEUW-VENNEP Dorpsvoorzitter Martijn Schouten vindt het moeilijk op te maken wat de boodschap van wethouder Marjolein Steffens-van de Water is over het plan Mercator in het centrum van Nieuw-Vennep.

In een brief aan de gemeenteraad laat de wethouder weten dat de gemeente en projectontwikkelaars Wilma Wonen en Green Real Estate er nog niet helemaal uit zijn hoe het gebouw Mercator er uit moet zien. Er is meer tijd nodig om tot overeenstemming te komen. Het gezamenlijke doel is om vóór 1 januari 2024 een koopovereenkomst aan te gaan. 

Mocht de deadline niet gehaald worden, dan richt de gemeente zich op de andere toekomstige ontwikkelingen in De Nieuwe Kom. Dan wordt de aandacht verlegd op de realisatie van woningen in het Middengebied (kavel Harmonieplein). “Het is namelijk hoog tijd dat er in het centrum van Nieuw-Vennep gebouwd gaat worden”, aldus wethouder Steffens.

“Wat is nou het issue?” vraagt de dorpsvoorzitter zich af. “Is dat de prijs of de kwaliteit?” Volgens Schouten is dat in de communicatie van de wethouder niet helemaal duidelijk. “Als het probleem gaat over de kwaliteit, dan zou ons voorstel zijn om de Vennepers daar een oordeel over te laten vellen. Of zoals nu uitkijken op een kale vlakte of straks een iets ‘minder mooi’ complex? Want hebben we het over, de kleur van de baksteen of…?” 

Wat Schouten verder opvalt in de communicatie van de wethouder is het feit dat er straks misschien wel begonnen moet worden in het middengebied van de Nieuw Kom. “Dit is het gebied waarvan wij als dorpsraad altijd hebben aangegeven om mee te beginnen.” 

Dit gebied is volledig in eigendom van de gemeente. “Deze liet weten dat dit het allerlaatste project zou worden dat ze gaan aanpakken in de Nieuwe Kom. Nu kan het zomaar zijn dat dit het eerste project gaat worden dat wordt gerealiseerd als de plannen van Mercator alsnog stuklopen.”

Het middengebied wordt nu door de gemeente opgeknapt, er worden paden en groenstroken aangelegd. “De wethouder gaat er tijdens de landelijke bomendag op 3 november zelf een boom planten, terwijl het straks misschien wel bebouwd gaat worden.” 

De dorpsvoorzitter vraagt zich hardop af wat Vennepers daar wel niet van moeten denken. “Als dorpsvoorzitter denk ik daar het mijne van. Op een bepaald moment is het niet meer uit te leggen. We weten dat er achter de schermen keihard gewerkt wordt aan het centrum van Nieuw-Vennep. Het ziet er inmiddels een stuk netter uit, allemaal prima en een fijne verbetering, maar het is wel iets anders dan een concrete actie waar we met z’n allen al jaren naar uitkijken. Dat is namelijk het neerzetten van woningen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie