Leen begon als als zevenjarig jochie bij zijn vader.
Leen begon als als zevenjarig jochie bij zijn vader. Ria Meuleman

Leen Mulckhuyse al 45 jaar schilder

6 juni 2023 om 09:34 Overig

NIEUW-VENNEP Het was een plan van vader Jan Mulckhuyse toen die zoon Leen als zevenjarig jochie in vakanties al meenam naar zijn werk. De jongen moest ondernemer worden. Het plan slaagde en werd een succes. Op 5 juni was Leen al 45 jaar schilder en meer dan dat. Na bijna dertig jaar als zelfstandig ondernemer, maakte hij in 2016 de overstap naar TVO, Totaal Vastgoed Onderhoud. 

“Van mijn vader moest ik het vak leren van stukadoor/spuiter”, vertelt Leen (61). “Zo was ik als 11-jarige al volledig stukadoor. ’s Middags uit school sprong ik vaak bij. Samen werkten we onder andere aan de voormalige Weststeijnschool aan de Hoofdweg.”  Vader Mulckhuyse werkte voor een deel samen met schilders-, behangers- en glaszetbedrijf Fa. Wed. D. Bakker, aan de Venneperweg. “Op 5 juni 1978 ging ik daar als schilder, glaszetter en behanger aan de slag. Dirk, de baas bij Bakker, nam me binnen een maand op sleeptouw als calculator. Hij had het inzicht en ik heb veel van hem geleerd. In  1988 heb ik het bedrijf zelf overgenomen, wegens gebrek aan opvolging. Met mijn vader heb ik nog een paar jaar zaken gedaan.” 

UITDAGING In 1992 nam Leen het bedrijf van zijn vader over en integreerde de werkzaamheden. Het ging verder onder de naam Schilders, Stucadoors en Spuitbedrijf L.H. Mulckhuyse. “Ik was van alle markten thuis. Bij de bouw van Getsewoud heb ik daar jaren rondgelopen en veel huizen onder handen gehad. Ze wisten ons wel te vinden.” Leen pakte van alles aan, ook grote bouwprojecten. Ik hield van uitdagingen, nog steeds. Jarenlang zaten we in nieuwbouw en renovaties, deden werk voor particulieren, woningbouwcorporaties en winkelverbouwingen door het hele land.”

“Eind 2016 heb ik me laten verleiden om over te gaan naar TVO, Totaal Vastgoed Onderhoud, bij mijn neef Marco de Blaey aan de Venneperweg. Daar is nu de werkplaats en het kantoor gevestigd. Ik ben nu werkend uitvoerder en neem projecten op, doe calculaties, maar sta ook nog heel graag op de werkvloer. Eigenlijk ben ik nog steeds ondernemer, maar niet meer zelfstandig. Er wordt me veel ruimte gegeven.” 

“Ik hoop het net als opa de Blaey, die een loodgietersbedrijf en sanitairshop had in Hoofddorp, tot mijn 81ste vol te houden. Als ik met pensioen ga wil ik nog wel blijven werken, om kennis over te dragen aan jongens die het managen over kunnen nemen, zodat ik het rustiger aan kan doen. Elke dag blijft een uitdaging, het mooiste moet nog komen!”

Ria Meuleman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie