Afbeelding
Ton Dijkstra / BDU

Kapperspraat: faciliteren

5 juni 2023 om 15:26 Overig

Een gedeelte van ons centrum ligt er al jaren belabberd bij.

Met name de Venneperstraat.

Ik heb niet exact de tel bijgehouden voor wat betreft bijvoorbeeld het aantal beeldkwaliteit plannen dat door de jaren de revue heeft gepasseerd maar neem van mij aan dat het er veel zijn.

De gemeente excelleert in het iedere keer opnieuw opwerpen van aanvullende eisen. Zoals het percentage sociale huurwoningen, het gedeelte betaalbare woningen en bijvoorbeeld de parkeernorm.

Nu is het credo van de gemeentelijke overheid dat ze louter faciliteren.

Ik heb voor de zekerheid de betekenis van dit begrip maar eens opgezocht.

Het betekent zowel het vergemakkelijken alsook het mogelijk maken. Je zou kunnen zeggen ondersteunen in de ruimste zin van het woord.

De praktijk leert dat onze gemeente niet heel goed is in hun zelfopgelegde taak van faciliteren. Sterker nog, iedere keer lukt het weer om belemmeringen aan te dragen die totaal geen recht doen aan het begrip faciliteren.

Laat ik ze eens een beetje helpen. Om te beginnen zou je iedere nacht slecht moeten slapen, wakker liggen min of meer.

Dat helpt.

Want een goede nachtrust is essentieel. Die verkrijg je door Nieuw-Vennep een centrum te geven dat ze verdient. Dan is het evident om ervoor te zorgen dat je faciliteert, conform de betekenis.

Dan is het wellicht raadzaam om de opgelegde belemmeringen van tafel te vegen of in ieder geval aan te passen, zodat een ontwikkelaar eraan kan beginnen.

En als dan de mening is dat binnen de gestelde kaders het project uitvoerbaar is, en de projectontwikkelaar denkt van niet, ontwikkel dan zelf.

Bijkomend voordeel daarvan is dat de gemeente daarna het gerealiseerde project weer van de hand kan doen zonder winstoogmerk.

Kostendekkend lijkt me meer dan voldoende.

Zo dan, hup aan het werk.

Graag gedaan en tot uw dienst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie