Afbeelding
Trudy Witteman

Een gezond hart voor Badhoevedorp

21 januari 2023 om 18:13 Overig

BADHOEVEDORP Van buiten de door het dorp zo geliefde jaren 30-stijl. Van binnen ultra modern. Welkom in het nieuwe Medisch Centrum De Badhoeve dat 21 januari feestelijk is geopend. Een kloppend hart vol gezondheidszorg.

Op de plek aan de Zeemanlaan waar de Rabobank stond, staat nu het fonkelnieuwe medisch centrum dat onderdak biedt aan een apotheek, fysiotherapie en sportschool, zes huisartsen, bloedprikken, twee verloskundigen, een dermatoloog en een psycholoog. Aan wethouder Mariëtte Sedee (Volksgezondheid) de eer het gebouw te openen. Voordat ze het lint doorknipt complimenteert ze Badhoevedorp met deze aanwinst. “Een prachtig medisch centrum dat gebouwd is in de stijl van de jaren 30.. De gemeente weet dat het dorp er dol op is. De naam is een prachtige verwijzing naar boerderij De Badhoeve die tal van moderne snufjes had. Net als dit gebouw. Ik sta hier dan ook met heel veel plezier.”

Dat doet ook huisarts André van Es. Als een van de initiatiefnemers spreekt hij van ‘een bijzondere dag’. De kroon op een jaar keihard werken. “Dankzij de omlegging van de A9 kon ons project gerealiseerd worden. In dit pand dat duurzaam en gasvrij is kunnen we in het almaar groeiende dorp goede zorg leveren”, verzekert hij de toegestroomde Badhoevedorpers die na de opening op speurtocht gaan door het gebouw om te zien voor welke zorg zij er terecht kunnen.

Badhoevedorper Bob Erb noemt het een prachtige locatie en een aanwinst voor het dorp. “Het is goed dar er zoveel zorg bij elkaar zit. Ik ben heel nieuwsgierig wie dit gefinancierd heeft nu je leest dat veel huisartspraktijken in financiële nood verkeren.” Zijn plaatsgenoot Ton Neering is het met hem eens. “Zoveel disciplines bij elkaar is een grote verbetering. Het gebouw is prachtig, maar buiten is het een troep. Echt schandalig zoals het parkeerterrein er bij ligt.” Om vervolgens de wethouder om opheldering te vragen. Even later brengt hij verslag uit. “Mevrouw Sedee is het roerend met me eens en volgens haar is het parkeerterrein van Albert Heijn. Ik ga het uitzoeken en er werk van maken. De eigenaar moet het opknappen”, zegt Ton strijdvaardig.

Corrie Timmermans die inmiddels twintig jaar in Badhoevedorp woont, heeft het gebouw van de Rabobank van binnen en van buiten gekend. “Dit is een geweldige oplossing”, weet ze. “Het pand is een hele verbetering ten opzichte van de ruimte waarin we destijds kennismaakten met dokter Cloosterman. Die had zijn praktijk in een garage aan de Burgemeester Amersfoordtlaan.”

Door Frans Witteman

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie