Wilma van Andel: 'Samenleven moet je daadwerkelijk samen doen.'
Wilma van Andel: 'Samenleven moet je daadwerkelijk samen doen.' pr

Van Andel hoog op provinciale lijst CDA: Streven naar ‘minder ik en meer wij’

29 november 2022 om 09:20 Overig

BADHOEVEDORP Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het CDA Noord-Holland van 26 november is Wilma van Andel op de vierde plaats van de kieslijst verkozen.   

Wilma woont in Badhoevedorp, samen met haar man en kinderen van 11 en 7 jaar. Ze is al een aantal jaar lid van Provinciale Staten. “Ik ben blij met deze mooie plek. Ik wil doorgaan met de strijd om de op veel plekken verstikkende provinciale omgevingsverordening aan te passen. De provincie heeft vanuit de tekentafel in Haarlem van een aantal woonkernen een soort museum gemaakt waar niets mag veranderen en niets gebouwd mag worden. Er willen bijvoorbeeld graag jongeren in die kernen blijven wonen. Voor mensen die al een woning hebben, is er geen probleem, maar er zijn zoveel mensen die op een mooie woning wachten.” 

Ook over bijvoorbeeld stikstof en de energievoorziening wil Van Andel blijven meedenken aan oplossingen, voor mensen uit de stad en mensen van het platteland, voor mensen met een dunne en mensen met een dikkere portemonnee. 

“Het CDA is een echte middenpartij die de vele tegenstellingen in de samenleving probeert te verenigen en zo samen verder te komen,” stelt Wima. “Het is niet een missie die iedereen aanspreekt, veel mensen willen duidelijke stellingnames zien, die geen ruimte bieden voor nuance. Maar samenleven moet je daadwerkelijk samen doen. Wij streven naar minder ik en meer wij. Dit geluid kan ook de provincie hard gebruiken”.  

De verkiezingen zijn op 15 maart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie