Afbeelding
Politie

Politie deelt geen boetes uit bij fietsverlichtingscontrole rondom HVC

23 november 2022 om 17:01 Overig

NIEUW-VENNEP De politie heeft in samenspraak met het Herbert Vissers College woensdagochtend een fietsverlichtingscontrole gehouden rond de school. Dit keer op initiatief van de school zelf die er ook veel belang aan hecht dat leerlingen veilig naar school toe komen. Wijkagent Ton Wijsman van Nieuw-vennep 

“Vanzelf werken wij daar graag aan mee”, aldus wijkagent Ton Wijsman. “Er zijn deze keer ook geen boetes uitgedeeld maar van elke leerling van wie de verlichting niet in orde was krijgen de ouders een brief van school.  Ik wil de ouders ook oproepen, zorg dat uw kind goed werkende fietsverlichting heeft!”

Ook de plaatselijke fietsenmaker Meerfietsen was aanwezig om ter plekke verlichting te repareren. Het ging veelal om vervangen van batterijen, maar bij een aantal fietsen is een koplamp vernieuwd. 

“Niet werkende fietsverlichting is niet alleen onveilig, daarnaast kan het een boete opleveren van 60 euro. Controle hierop wordt in deze donkere maanden geïntensiveerd”, benadrukt Wijsman.

Tijdens de controle zijn enkele scholieren door de politie gewaarschuwd omdat ze op een verboden elektrische step of op een elektrische opgevoerde fiets/fatbike reden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie