Een van eerder gesteunde projecten.
Een van eerder gesteunde projecten. aangeleverd

10.000 euro sponsoring voor duurzame projecten in Haarlemmermeer

Overig

HAARLEMMERMEER De Coöperatieve Windenergievereniging Meerwind  stelt via haar Sponsorfonds Wind in de rug stelt ook dit jaar 10.000 euro beschikbaar voor duurzame, regionale projecten en ideeën die hun gedachtengoed vertegenwoordigen, maar die zonder een kleine financiële injectie niet gerealiseerd kunnen worden. Vorig jaar hebben elf organisaties een sponsoraanvraag ingestuurd, zeven daarvan kregen het aangevraagde bedrag om hun project uit te voeren. 

Meer informatie, de voorwaarden en het inschrijfformulier via www.meerwind.nl.

De Wind in de rug winnaars zijn:
Zorg kinderboerderij de Boerenzwaluw. Zijn kregen geld om een zuigslagset/opvangbassin/tapkraan voor de Water Windmolen aan te schaffen. Hiermee kan de tuin makkelijker en sneller bewaterd worden. Biologische buurtmoestuin Nieuw-Vennep. “ De groen(s)te tuin” heeft geld ontvangen voor het aanleggen van een koudebak voor het verbouwen van groente in de winter. Buurtbewoners kunnen hier op woensdag en zondag groente, fruit en bloemen kopen.De Heimanshof is een heemtuin met meer dan 800 soorten, van oudsher in Nederland voorkomende, wilde planten. Jaar­lijks komen meer dan 5000 kinderen met leerkrachten en oud­ers in de tuin om te leren over de natuur. Vele vrijwilligers onderhouden de tuin. Veel van de onderhoudsmachines werken op benzine. Dankzij de sponsoring van Meerwind kunnen meer duurzame machines op elektromotoren aangeschaft worden.Een moestuin voor woonzorgpark S’HeerenlooHet Adamascentrum voor leven met en na kanker. Zij ontvingen geld om duurzame ledverlichting in hun inloophuis in Nieuw-Vennep te plaatsen.Het bordspel Mooimakers van HeelHaarlemmermeer waarin spelers maatschappelijke, duurzame vraagstukken binnen Haarlemmermeer proberen ‘op te lossen’ aan de hand van de WerelddoelenNieuw-Vennepse Petanquevereniging De Spaanse Ruiter Nieuw-Vennep. Dankzij onze sponsoring konden ze de tl-verlichting binnen en de verlichting bij de buitenbanen vervangen door duurzame ledverlichting. In het verleden moesten alle tl-lichten overdag aan om genoeg licht te hebben. Nu geeft alleen de middelste rij verlichting al meer dan genoeg licht om goed te kunnen spelen.

Naast Wind in de rug is er ook een ander sponsorfonds: Duurzaam Energieproject Ontwikkelingsland Meerwind (DEOM). Voor het ondersteunen van duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Daar is in tegenstelling tot vorige jaren ipv 5.000 euro nu 10.000 euro voor, zie http://www.meerwind.nl/index.php/over-meerwind/commissies/commissie-derde-wereld-projecten. Ook hier kunnen mensen projecten voor aandragen om sponsoring te ontvangen. Deadline 1 november 2022.

advertentie
advertentie