Janny; ‘Door de goede begeleiding, grote variatie in oefeningen en de uitdaging met mezelf merkte ik binnen een aantal maanden al resultaat."
Janny; ‘Door de goede begeleiding, grote variatie in oefeningen en de uitdaging met mezelf merkte ik binnen een aantal maanden al resultaat." OTTO WALTER

60 plussers: sterker door ZilverFitness

Overig

HOOFDDORP ZilverFitness is een sportprogramma speciaal voor zestig plussers. Begeleid door ervaren vaste coaches en in kleine groepen, maar zonder contract waar je lang aan vast zit. De functionele trainingen bevatten naast conditieverbetering ook bot- en spierversterkende oefeningen. ZilverFitness heeft 18 locaties in Nederland en organiseert een gratis startbijeenkomst met uitleg en proefles in Hoofddorp. Schrijf je in via www.zilverfitness.nl voor de startbijeenkomst op do 13 okt 10.00 uur.

Spiermassa neemt af

Ben-Anne (55) van ZilverFitness vertelt: “Na je dertigste neemt de botdichtheid af en worden je spieren langzaamaan wat dunner. Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt gaat dat sneller en op 70-jarige leeftijd is dat gemiddeld 3 procent per jaar. Tien jaar achter elkaar zo’n afname betekent dat je ongeveer 25 procent van je totale spiermassa kwijtraakt. Logisch dat sommige zaken dan moeilijker gaan.”

Bot- en spierversterkende training

Volgens neurowetenschapper Erik Scherder houden beweging en krachttraining je afweersysteem op peil. Het houdt je lijf in conditie en verkleint het risico op ernstige gevolgen van o.a. corona. De kans op dementie lijkt af te nemen. Ook de Gezondheidsraad adviseert om minimaal tweemaal per week bot- en spierversterkende oefeningen te doen.

Trainen in kleine groepen

Je traint in kleine groepen, altijd onder leiding van een gediplomeerde vaste coach gedurende het gehele lesuur. Ben-Anne: “Het is daarbij de bedoeling dat de oefeningen zwaar genoeg zijn en dat je je spieren gaat voelen. Dat is nodig om sterker te worden. De grootste uitdaging zit in de houdingsspieren. Dit zijn de niet zichtbare, diepgelegen spieren rondom het bekken en tegen de ruggengraat aan. Zij zorgen voor een stabiele romp. Deze spieren train je niet door een wandeling, maar juist met losse gewichten en het hele lichaam.”

Gratis startbijeenkomst met uitleg en proefles

De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de eind 50 en eind 70. ZilverFitness is vooralsnog op ma-do-vr in de loop van de ochtend. Kijk op www.zilverfitness.nl voor het filmpje en schrijf je in voor de gratis startbijeenkomst op do 13 okt, of voor een gratis proefles op een andere datum. Liever telefonisch? Bel 030-752 35 48.

Adres: J.C. Beetslaan 163-D, 2131 AL, Hoofddorp. In de sportschool van CrossFit Hoofddorp. Op het kleine bedrijventerrein, voorbij de Basic-Fit.

advertentie
advertentie