A team is kampioen
A team is kampioen KV Waterwolf

Kanovereniging Waterwolf promoveert naar Eerste Klasse

13 september 2022 om 08:30 Overig

HAARLEMMERMEER Het A-team van  Kanovereniging Waterwolf is afgelopen weekeinde kampioen geworden in de tweede klasse en het Jeugdteam is derde de geworden in de junioren klasse.

Kanopolo is het best te omschrijven als een mix tussen kanoën, rugby en basketbal. Een intensieve teamsport, waarbij spelers ‘vechten’ om de bal maar waarbij er toch zeer weinig blessures ontstaan. De sport vraagt veel kracht en conditie van de spelers tijdens een wedstrijd van 2 x 10 minuten, maar het geeft volgens de spelers ook een enorme kik om hard te varen en te strijden voor elke punt. Een  team bestaat uit maximaal 8 spelers, dit kunnen zowel heren als dames zijn. Op het veld zijn vijf spelers die allen continu wisselen in posities.

Het kampioenschap en de derde prijs voor de teams van Waterwolf zijn geweldige prestaties, vooral omdat de Kanovereniging geen eigen locatie meer heeft. Voor de spelers was dit daardoor een zwaar jaar waarbij er veel extra tijd ging zitten in oplossingen om elders te trainen en te werken aan de kanovaardigheden en conditie.

Het A team heeft slechts twee wedstrijden verloren in de competitie en met 2 punten verschil was het kampioenschap overduidelijk. Het team komt komend jaar uit in de 1ste klasse. Bij kanopolo is er een hoofdklasse en vervolgens drie lagere klasses en een junioren klasse. In de juniorenklasse zijn er spelers van 10 jaar maar ook van 17 jaar en er zijn teams van grote verenigingen met veel trainingscapaciteiten en dan een club als Waterwolf zonder eigen trainingsveld. Kortom het jeugdteam van Waterwolf heeft een prachtige positie behaald.

De plannen voor een nieuwe voor de kanovereniging locatie lopen al een lange tijd. Door afwijzingen van verschillende locaties, toenemende bouwkosten en ontbreken van financiële steun of subsidie kost het hele proces enorm veel tijd en energie voor de club. Op dit moment is het bestuur wat positiever over de toekomst, want naast het Dierenpension in Hoofddorp heeft de club een locatie toegewezen gekregen van gemeente Haarlemmermeer. Een locatie waarvoor de vergunningen nog afgegeven moeten worden dus het is nog niet helemaal een uitgemaakte zaak. Toch verwacht voorzitter mw. Blom in april 2023 te kunnen starten aan de Hoofdweg naast nummer 565;  ‘We starten zeer eenvoudig met containers en dan bouwen we ondertussen onze loods op voor de opslag van alle kajaks.’

Een hoop werk voor een vereniging, maar ook een hoop kosten. Door het houden van een crowdfunding verzameld KV Waterwolf in voor hun nieuwe locatie. Meer informatie hierover is te vinden op hun website www.kvwaterwolf.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie