Schouwburg De Meerse.
Schouwburg De Meerse. Jan Aukes

Nieuw seizoen De Meerse met ruim 300 voorstellingen

Overig

HOOFDDORP Het nieuwe seizoen van De Meerse, dat 2 september begint, telt ruim 300 voorstellingen. De Hoofddorpse schouwburg  heeft zo goed als alle toerende top-cabaretiers op hun planken weten te krijgen. 

Woordvoerder Eugenie Schaefers: “We zien, in tegenstelling tot alle negatieve berichten uit het land, dat de inwoners uit Haarlemmermeer en omstreken echt behoefte hebben aan een volledig avondje uit en de weg gelukkig nog steeds goed weten te vinden naar De Meerse. We mogen ook best zeggen dat wij een zeer goed en enthousiast team hebben en krijgen van onze gasten dus ook een 8 als het gaat om onze gastvrijheid en beleving.” 

“Voor de jongste bezoekers is er goed nieuws want dit jaar zijn er zelfs twee Peuterfestivals, één in september 2022 en één in februari 2023. Iedere maand zijn er ook jeugdvoorstellingen voor de grotere kinderen. In het genre Toneel zijn er weer kluchten, repertoiretoneel, vele aantrekkelijke vrije producties en veelbelovende voorstellingen met top acteurs. In het genre Dans verwelkomt De Meerse onder andere Scapino Ballet, Conny Janssen Danst maar ook Igoné de Jongh, de meest bejubelde en gelauwerde prima ballerina van ons land en een grote inspiratiebron voor zowel publiek als choreografen. De Theaterconcerten bestaan vooral uit tributes, maar ze hebben ook altijd artiesten met hun eigen repertoire. Dit jaar is het bijzonder dat drie Frontm3n van weleer hun eigen muziek komen zingen met een tributeband. De klassieke muziek blijft op zondagmiddag in Het Oude Raadhuis.”

Het theater speelt ook in op het verzoek van gasten om naast zondagmiddagvoorstellingen ook op de dinsdagmiddag voorstellingen te laten zien. Zo komen onder ander Debby Petter en de hilarische Annick Boer hun voorstellingen op dinsdagmiddag spelen.

Ieder jaar heeft De Meerse ook aandacht en ruimte voor de professionals en eigen kweek uit Haarlemmermeer. Jantijn Prins komt met de Hermannen voor iedereen vanaf zes jaar en Dennis Kivit organiseert dit jaar een bijzonder concert dat je liggend kan bijwonen.

advertentie
advertentie