Haarlemmermeervoorelkaar deelt Zomerdoe(goed)boek voor impact volle zomer
Haarlemmermeervoorelkaar deelt Zomerdoe(goed)boek voor impact volle zomer NLvoorelkaar/Haarlemmermeervoorelkaar

Zomerdoe(goed)boek tegen eenzaamheid in Haarlemmermeer

Overig

HAARLEMMERMEER Om de vakantietijd goed te benutten, presenteert vrijwilligersplatform Haarlemmermeervoorelkaar gratis het online zomerdoe(goed)boek. “Het zomerboek staat vol met activiteiten, verhalen, spelletjes en recepten waarmee je deze zomer in een uurtje het verschil maakt. Voor een ander én jezelf, want onderzoek wijst uit dat helpen je echt gelukkig maakt,” vertelt Liesbeth de Wilde van het platform.

De Wilde: “Tijdens de zomermaanden zien vrijwilligersorganisaties het aantal aanmeldingen en uurtjes inzet van vrijwilligers altijd dalen. Logisch natuurlijk, als de zon eindelijk schijnt wil je niets liever dan daar van genieten. Maar het aantal mensen dat zich eenzaam voelt neemt toe. We zagen dat soort hulpvragen met zo’n 30 dertig procent stijgen het afgelopen kwartaal. En zo’n hulpvraag gaat niet op vakantie tijdens de zomer. Daarom is deze mooie manier bedacht om mensen te inspireren iets goeds te doen voor een ander: het zomerdoe(goed)boek”. 

“In dit zomerboek vind je allerlei dingen waarmee je het verschil maakt in een uurtje: lekkere recepten om te delen, impact activiteiten om te doen, inspirerende verhalen en puzzels om samen te maken. Ga bijvoorbeeld watermonsters vangen met je kids, doe een buurt clean-up challenge of maak de oudere buurvrouw blij met een tekening”. 

Deelnemers van het digitale platform Haarlemmermeervoorelkaar, maar ook alle geïnteresseerde inwoners van Haarlemmermeer, kunnen het boek gratis downloaden met deze link: https://www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/zomerdoe-goed-boek.

advertentie
advertentie