Swami: “In de huidige hectische wereld ervaren veel mensen problemen. Ze zijn ‘s avonds moe van de onophoudelijke mentale inspanningen of worden ‘s morgens moe wakker met een hoofd vol indrukken.”
Swami: “In de huidige hectische wereld ervaren veel mensen problemen. Ze zijn ‘s avonds moe van de onophoudelijke mentale inspanningen of worden ‘s morgens moe wakker met een hoofd vol indrukken.” Eigen Foto

Meditatie-expert Swami deelt zijn kennis in Haarlemmermeer

Overig

ZWAANSHOEK Meditatie-expert Swami Purnachaitanya deelt zondag 10 juli zijn kennis met de bezoekers van een bijeenkomst in kunstwerkplaats Quinta Essentia in Zwaanshoek. Hij geeft uitleg hoe meditatie een oplossing kan vormen in deze turbulente wereld. 

Swami: “In de huidige hectische wereld ervaren veel mensen problemen. Ze zijn ‘s avonds moe van de onophoudelijke mentale inspanningen of worden ‘s morgens moe wakker met een hoofd vol indrukken.”

Swami Purnachaitanya (1984) werd als Alexander in Leiden geboren en groeide op in Haarlem en Heemstede. Na zijn studie vertrok hij naar India om vrijwilligerswerk te doen en zich bij een gerespecteerde en wereldwijd bekende leraar te verdiepen in de eeuwenoude Vedische tradities als yoga, meditatie en mantra’s. 

Op zijn 28e voelde hij zich zo gelukkig, dat hij het gevoel had dat hij simpelweg compleet was vanbinnen. Hij had het gevoel niets meer nodig te hebben van buitenaf. Hij kreeg in die tijd van zijn leraar de titel Swami (een Vedische monnik die een dienstbaar leven leidt). De naam die hij kreeg: Swami Purnachaitanya. Purna betekent ‘vol of volledig’ en chaitanya betekent bewustzijn: een monnik met een volledig tot bloei gekomen bewustzijn.

Inmiddels is hij een veelgevraagd meditatie- en yogaleraar en een spiritueel gids voor vele tienduizenden mensen over de gehele wereld. Met 108.000 volgers op Instagram is hij buitengewoon populair. In zijn eerste boek ‘Vind je innerlijke kracht’ (een bestseller in India en inmiddels vertaald in tien talen), deelt hij op toegankelijke wijze wat meditatie is (en wat niet) en waarom dit zo belangrijk is.

Kunstwerkplaats Quinta Essentia ligt aan de Spieringweg 913 in Zwaanshoek. Swami Purnachaitanya is aanwezig van 14.30 tot 17.00 uur vragen. Ook signeert hij dan zijn boek.

Meer informatie: www.robertknol.nl/swami

advertentie
advertentie