‘Hogere overheden zijn de baas in de polder’

25 jun, 08:43 Overig

HAARLEMMERMEER De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft steeds minder te zeggen over de ontwikkelingen in de poldergemeente. Het zijn vooral de hogere overheden die over het hoofd van de lokale politiek de dienst uit maken. Die kritiek uitte fractievoorzitter Erik Vermeulen van lokale partij Forza donderdag tijdens het gesprek donderdag in de raad met de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk.

Volgens Vermeulen keren inwoners zich steeds meer af van de politiek, omdat zij zich niet herkennen in de beslissingen die worden genomen. Volgens hem gaat het met gemeenteraden dezelfde kant op. Hij waarschuwde voor die ontwikkeling, omdat de lokale democratie ermee om zeep wordt geholpen. “We worden steeds meer ingekaderd.”

PREMIUM
Afbeelding
Overig 1 uur geleden Groen en water meer met elkaar in verbinding brengen
PREMIUM
Afbeelding
Overig gisteren Voorstanders vuurwerkverbod in de minderheid
PREMIUM
Afbeelding
Overig 10 aug, 09:00 Bij klimaat en energie geven we zelf het goede voorbeeld
PREMIUM
Afbeelding
Overig 9 aug, 09:00 Architectonische uitdaging om Rooseveltpark in omgeving te passen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 8 aug, 09:00 Fouten bij de bouw vinexwijken moeten worden voorkomen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 7 aug, 09:00 Stichting zet manegepaard op pensioen in Nieuw-Vennep

Mis niks, lees alles van Nieuw-Vennep


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Nieuw-Vennep en omliggende plaatsen met Witte Weekblad Nieuw-Vennep. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Witte Weekblad Nieuw-Vennep lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Nieuw-Vennep.