‘Hogere overheden zijn de baas in de polder’

25 jun, 08:43 Overig

HAARLEMMERMEER De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft steeds minder te zeggen over de ontwikkelingen in de poldergemeente. Het zijn vooral de hogere overheden die over het hoofd van de lokale politiek de dienst uit maken. Die kritiek uitte fractievoorzitter Erik Vermeulen van lokale partij Forza donderdag tijdens het gesprek donderdag in de raad met de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk.

Volgens Vermeulen keren inwoners zich steeds meer af van de politiek, omdat zij zich niet herkennen in de beslissingen die worden genomen. Volgens hem gaat het met gemeenteraden dezelfde kant op. Hij waarschuwde voor die ontwikkeling, omdat de lokale democratie ermee om zeep wordt geholpen. “We worden steeds meer ingekaderd.”

PREMIUM
Afbeelding
Overig 18 uur geleden Senioren Internet Café Haarlemmermeer twintig jaar
PREMIUM
Afbeelding
Overig 18 aug, 09:00 Loketten blijven open en telefoons bemand
PREMIUM
Afbeelding
Overig 17 aug, 09:00 Brede mogelijkheid om mening te geven over leven in Haarlemmermeer
PREMIUM
Afbeelding
Overig 16 aug, 09:00 De spagaat die Schiphol heet
PREMIUM
Afbeelding
Overig 15 aug, 09:00 Kerken sluiten? Niet doen! Rob Mascini pleit voor open kerken
PREMIUM
Afbeelding
Overig 14 aug, 08:00 Meer economische diversiteit nodig

Mis niks, lees alles van Nieuw-Vennep


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Nieuw-Vennep en omliggende plaatsen met Witte Weekblad Nieuw-Vennep. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Witte Weekblad Nieuw-Vennep lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Nieuw-Vennep.