‘Hogere overheden zijn de baas in de polder’

25 jun, 08:43 Overig

HAARLEMMERMEER De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft steeds minder te zeggen over de ontwikkelingen in de poldergemeente. Het zijn vooral de hogere overheden die over het hoofd van de lokale politiek de dienst uit maken. Die kritiek uitte fractievoorzitter Erik Vermeulen van lokale partij Forza donderdag tijdens het gesprek donderdag in de raad met de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk.

Volgens Vermeulen keren inwoners zich steeds meer af van de politiek, omdat zij zich niet herkennen in de beslissingen die worden genomen. Volgens hem gaat het met gemeenteraden dezelfde kant op. Hij waarschuwde voor die ontwikkeling, omdat de lokale democratie ermee om zeep wordt geholpen. “We worden steeds meer ingekaderd.”

PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 uur geleden Kerken sluiten? Niet doen! Rob Mascini pleit voor open kerken
PREMIUM
Afbeelding
Overig 14 aug, 08:00 Meer economische diversiteit nodig
PREMIUM
Afbeelding
Overig 13 aug, 09:00 Overzicht indeling voetbalclubs Haarlemmermeer: drukte op zaterdag speeldag
PREMIUM
Afbeelding
Overig 12 aug, 09:00 Groen en water meer met elkaar in verbinding brengen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 11 aug, 09:00 Voorstanders vuurwerkverbod in de minderheid
PREMIUM
Afbeelding
Overig 10 aug, 09:00 Bij klimaat en energie geven we zelf het goede voorbeeld

Mis niks, lees alles van Nieuw-Vennep


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Nieuw-Vennep en omliggende plaatsen met Witte Weekblad Nieuw-Vennep. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Witte Weekblad Nieuw-Vennep lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Nieuw-Vennep.