Wethouder Jurgen Nobel, gemeente Haarlemmermeer.
Wethouder Jurgen Nobel, gemeente Haarlemmermeer. Jur Engelchor Fotografie

Wethouder Jurgen Nobel teleurgesteld in uitstel opening Lelystad Airport

24 juni 2022 om 10:09 Overig

HAARLEMMERMEER Het kabinet stelt het besluit om Lelystad Airport voor passagiersvluchten te openen uit tot 2024, bevestigen ingewijden na berichtgeving door RTL Nieuws. Vrijdag bepaalt de ministerraad definitief of de besluitvorming nog eens met jaren op zich laat wachten. Eerder kondigde het kabinet aan om nog dit jaar een knoop door te hakken.

“Ik vind het heel erg jammer”, laat wethouder Jurgen Nobel in een reactie in een uitzending van WNL weten. “Ik had het liefst gezien dat Lelystad open ging, want de verbondenheid met Schiphol is erg belangrijk. Wat je nu ziet is dat deze beslissing toch weer twee jaar vooruit geschoven wordt. Pure kapitaalvernietiging. Bovendien kunnen we de overlast ook eerlijker verdelen als Lelystad nu wel zou open gaan en dat is voor Haarlemmermeer natuurlijk ook erg belangrijk.”

Waarom het besluit vooruit wordt geschoven, zeiden bronnen niet. Wel is duidelijk dat Lelystad Airport problemen heeft met het in orde krijgen van een natuurvergunning. Een aanvraag werd afgewezen, omdat de stikstofberekeningen van het vliegveld niet juist waren.

Vrijdag buigt de ministerraad zich ook over plannen om het jaarlijkse aantal vluchten vanaf Schiphol te beperken. Nu mag Schiphol per jaar nog 500.000 vluchten uitvoeren, maar vorige week werd al bekend dat dit aantal met 50.000 tot 60.000 omlaag gaat.

Schiphol wil donderdag nog geen commentaar geven. De luchthaven komt volgens een woordvoerster pas vrijdagmiddag na de ministerraad met een reactie omdat dan naar verwachting de officiële besluitvorming naar buiten komt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie